Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor primi diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011. Legea, promulgată de Klaus Iohannis

Publicat

profesori Legea prin care profesorii își primesc diferențele salariale pentru perioada 2008 – 2011 a fost promulgată vineri, 29 aprilie, de președintele Klaus Iohannis, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Este vorba despre sporurile și diferențele salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. Acestea vor fi acordate eșalonat, pe o perioadă de cinci ani.

Astfel, în primul an de la data intrării în vigoare a prezentei legi se plăteşte 5% din valoarea diferenţelor salariale, în al doilea an – 10%, în al treilea an – 25%, în al patrulea an – 25%, iar în ultimul an – 35% din valoarea diferenţelor salariale.

Plata acetor sumel se face anual, în mod eşalonat, în tranşe trimestriale egale, potrivit textului legii.

Pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptăţit să primească diferenţe salariale pentru perioada 2008-2011, plata se face într-o singură tranşă. Pentru cei care se pensionează după data intrării în vigoare a legii, plata se face eşalonat, astfel încât să fie încheiată cel mai târziu la data pensionării.

Proiectul de lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 a trecut în martie 2015 de Senat şi în aprilie 2016 a primit votul decisiv al Camerei Deputaţilor.

sursa: digi24.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax