Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGNOZA METEO până în februarie: Sărbători de iarnă cu vreme de primăvară. Temperaturi şi precipitaţii estimate pe trei luni

Publicat

ghiocei

ghiocel zapada1 Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru această iarnă. În decembrie, se anunţă „vreme de primăvară”, cu temperaturi mai ridicate decât de obicei, în sudul ţării şi precipitaţii mai abundente în centru. În primele două luni ale anului viitor, situaţia se menţine similară, cu diferenţe pe regiuni.

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice (media lunară este -0,8 grade Celsius), iar în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, valorile termice pot fi mai ridicate decât acestea.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori peste mediile multianuale (44,8 l/mp) în centrul, vestul şi local în sudul şi sud-estul ţării, iar în restul teritoriului acestea vor fi normale.

(P)  Caciuli, manusi și fulare, bocanci și ghete, geci și jachete de iarnă pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii de la 900 branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Under Armour,  Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

În ianuarie, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de mediile climatologice (media lunară este -2,1 grade Celsius), în centrul, nordul şi local vestul ţării, iar în rest valorile de temperatură pot fi peste norme.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de mediile multianuale (33,6 l/mp) în estul, sud-estul şi sudul ţării, iar în restul regiunilor vor avea o tendinţă de excedent.

În februarie, temperatura medie lunară a aerului se va situa în general în limite apropiate de mediile climatologice (-1 grade Celsius), exceptând sud-estul, sudul şi local vestul ţării, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale.

Cantităţile lunare de precipitatii vor prezenta în general o tendinţă spre excedent, exceptând estul, sud-estul şi local sudul ţării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale (31.6 l/mp).

Estimările sezoniere au fost realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax