Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Euro 200” continuă în 2017. Ajutor financiar elevilor și studenților pentru achiziționarea de calculatoare

avatar

Publicat

copii calculatorProgramul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2017. Guvernul a aprobat joi, printr-o Hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. 

Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin Hotărâre de Guvern. Ajutorul se acorda o singura data în cadrul unei familii.

Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari (elevi şi studenţi).

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

În cei 12 ani de aplicare a programului „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 290.000 de elevi şi studenţi.

sursa: gov.ro

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
4 Comentarii

4 Comments

 1. avatar

  Laurentiu

  sâmbătă, 15.04.2017 la 20:39

  dar poti sa iti cumperi un laptop gen pana in 12000 lei daca mai adaugi lei?

 2. avatar

  Anghel Irina Madalina

  luni, 22.05.2017 la 15:23

  Daca am beneficiat cand eram mai mica de acest proiec, mai pot beneficia o data?
  Adica am mai luat cand eram prin clasa patra un calculator gratis de la „euro 200”, as mai putea lua si acum? Acum sunt in clasa a zecea

 3. avatar

  Cristina

  duminică, 18.06.2017 la 19:24

  Am ramas in urma cu dosarul nu lam trimis mai pot sal predau cind este ultima zi

 4. avatar

  Asan Redin

  miercuri, 06.09.2017 la 14:20

  Salutare poate cineva sa ami dea informati despre calculatore de la scoala.as vrea sa dau diferenta da bani si sa iau unu mai performant daca se poate ca mie miavenit mai multe oferte de la diferite firme de calculatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor amână cu trei luni dotarea magazinelor cu case de marcat electronice fiscale

avatar

Publicat

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) propune amânarea cu trei luni a aplicării sancțiunii prevăzută de lege pentru nedotarea cu noile aparate de marcat electronice fiscale, pentru a permite operatorilor economici să achiziționeze, să fiscalizeze și să testeze aparatele de marcat cu jurnal electronic.

Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere de MFP. Prevede suspendarea aplicării unor dispoziții și prelungirea unui termen prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.64/2007 privind datoria publică.

În cazul contribuabililor mari sau mijlocii sancțiunea pentru nedotarea cu noile aparate de marcat electronice fiscale se aplică începând cu 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018, iar în ceea ce privește contribuabilii mici, aceasta se aplică de la 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018. După expirarea acestor intervale, sancțiunea poate fi aplicată doar pentru faptele săvârșite începând cu 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, după caz.

De asemenea, se amână cu trei luni, până la 1 noiembrie 2018, aplicarea sancțiunii prevăzută de lege pentru comercializarea de către distribuitorii autorizați a vechilor aparate de marcat, astfel încât, dacă va fi cazul, operatorii economici care își deschid noi afaceri sau puncte de lucru să poată achiziționa un aparat de marcat, în caz contrar aceștia riscând blocarea activității.

Totodată, se prelungește cu trei luni, până la data de 31 octombrie 2018, termenul limită până la care își mențin valabilitatea avizele/autorizațiile privind distribuția aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal, termenul în vigoare fiind 31 iulie 2018.

În această perioadă de grație, organele de control urmează să realizeze acțiuni cu caracter preventiv și de îndrumare, în baza art. 151 alin.(4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Promovarea acestui act normativ este determinată în principal de:

– întârzierile producătorilor și distribuitorilor în pregătirea prototipurilor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și, implicit, de întârzierile în depunerea acestora împreună cu documentația aferentă pentru avizare tehnică la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică;

– procesele de implementare a noilor aparate de marcat, ulterioare avizării tehnice a prototipurilor, respectiv autorizarea distribuitorilor, producția noilor modele, aprovizionarea distribuitorilor, achiziția aparatelor de marcat și fiscalizarea acestora, care necesită mai mult timp și fac imposibilă punerea pe piață a aparatelor de marcat până la termenele prevăzute de lege pentru dotarea operatorilor economici;

– posibilitatea punerii în pericol a activității operatorilor economici, în condițiile în care prevederea legală în vigoare le interzice începând cu 1 iunie, respectiv 1 august, să utilizeze actualele case de marcat, iar aceștia nu pot, din motive care nu le sunt imputabile, să se doteze cu noile aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic riscând în plus și aplicarea unor sancțiuni drastice, transmite MFP.

Potrivit ministerului, proiectul de ordonanță de urgență vizează şi diversificarea canalelor de distribuție și flexibilizarea procesului de vânzare a titlurilor de stat emise de MFP pentru populație prin intermediul unor instituții cu infrastructură și cu rețea de acoperire la nivel național.

Astfel, va fi autorizată Compania Națională Poșta Română în vederea tranzacționării titlurilor de stat către populație, urmând ca, ulterior, să fie aprobate normele tehnice de aplicare, instrucțiunile detaliate de vânzare și plata obligațiilor la scadență pentru aceste titluri de stat, similare cu cele în vigoare pentru unitățile Trezoreriei Statului.

În anul 2018, MFP va derula o campanie de informare și promovare a emisiunilor planificate. Plafonul indicativ pentru acest an este de aproximativ 4 miliarde de lei. Emisiunile de titluri de stat destinate populației în cadrul Programului TEZAUR ediția Centenar vor fi emise pe maturități de termen mediu. Nivelul dobânzii va fi stabilit prin raportare la randamentul titlurilor de stat cotate pe piața interbancară pentru maturitatea respectivă.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ZILE LIBERE 2018: Românii se pregătesc pentru o nouă minivacanţă. Obligaţiile angajatorilor

avatar

Publicat

Unii angajaţi români vor avea parte de o nouă minivacanţă în acest an, la sfârşitul lunii mai. Va fi un weeekend prelungit, cu trei zile libere.

La sfârşitul lunii se sărbătoresc Rusaliile. În aceeaşi săptămână este şi 1 Iunie, Ziua Copilului, însă Guvernul susţine că nu va extinde perioada de libere pe o săptămână întreagă.

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2018:

27 mai (duminică) şi 28 mai (luni), prima şi a doua zi de Rusalii

1 iunie (vineri), Ziua Copilului

15 august (miercuri), Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (vineri), Sfântul Apostol Andrei

1 decembrie (sâmbătă), Ziua Naţională a României

25 decembrie (marţi) şi 26 decembrie (miercuri), prima şi a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție „cu foc continuu”. Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.

Acordarea zilelor libere se face de către angajator. Nerespectarea zilelor libere legale se sancţionează de către Inspecţia Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în ALBA, în săptămâna 21-26 mai şi de Rusalii: Ploi, furtuni, dar şi zile însorite. 28 de grade în weekend

avatar

Publicat

De

Vremea va fi la fel de capricioasă şi în această săptămână, cu înnorări accentuate şi ploi. Prima zi a săptămânii aduce câteva averse şi furtuni.

Week-endul se anunţă fără ploi şi cu temperaturi ce pot ajunge până la 28 de grade Celsius. Doar sâmbătă însă, pentru că duminică şi luni, adică de Rusalii, vremea se mai răcoreşte, cu maxime doar de 21-22 de grade Celsius.

Vă prezentăm mai jos prognoza meteo în perioada 21 mai-27 mai, în localităţi din judeţul Alba:

Luni, 21 mai

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Aiud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Blaj: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Ocna Mureş: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Marţi, 22 mai

Alba Iulia: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Blaj: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; nori şi soare

Cîmpeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; nori şi soare

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; nori şi soare

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori şi soare

Miercuri, 23 mai

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Joi, 24 mai

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Vineri, 25 mai

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Sâmbătă, 26 mai

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; o aversă

Aiud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; şanse de ploaie

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; şanse de ploaie

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; însorit spre parţial noros

Duminică, 27 mai

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; predominant însorit

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; predominant însorit

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; însorit

Zlatna: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parţial însorit

Cîmpeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parţial însorit

Arieşeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; predominant însorit

Luni, 28 mai

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

Oaşa: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; şanse de ploaie

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; predominant însorit

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; şanse de ploaie

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; şanse de ploaie

Arieşeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; şanse de ploaie

Cugir: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

sursa: accuweather.com

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea tichetelor de masă şi de creşă. Cu cât a crescut, din luna mai 2018

avatar

Publicat

Au intrat în vigoare actele normative privind creşterea valorii pentru tichetele de masă şi de creşă. Din această lună, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 15,18 lei, faţă de 15,09 lei anterior. În ceea ce priveşte tichetul de creşă, acesta ajunge la 450 de lei, comparativ cu 440 lei, până acum.

Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care este prezent la muncă. Tichetele de masă pe suport hârtie și pe suport electronic pot fi utilizate numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

Tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, cu care unitățile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective.

Tichetele de masă pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic, și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană.

Noua valoare a acestora a fost stabilită prin Ordinl Ministerului Muncii nr. 1618/2018.

Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul salariatului. Tichetele de creșă pot fi utilizate în relația cu creșele cu care unitățile emitente au contractat prestarea serviciilor respective. Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul cadou/tichetul de creșă. Valoarea acestora din luna mai este stabilită prin Ordinul Ministerului Muncii nr. 1619/2018.

sursă: legestart.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Peste 70 de maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

avatar

Publicat

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 624 de persoane, 87 de autovehicule și 27 de documente, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 11 – 18 mai, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen),  în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 136 de  persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, transmite IGPR.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 23 de documente și au fost depistate 71 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 262 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 documente, un certificat de înmatriculare și 16 autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate