|

Programul „Euro 200” continuă în 2017. Ajutor financiar elevilor și studenților pentru achiziționarea de calculatoare

copii calculatorProgramul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2017. Guvernul a aprobat joi, printr-o Hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. 

Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin Hotărâre de Guvern. Ajutorul se acorda o singura data în cadrul unei familii.

Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari (elevi şi studenţi).

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

În cei 12 ani de aplicare a programului „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 290.000 de elevi şi studenţi.

sursa: gov.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=556488avatar Publicat de pe 31 martie 2017 şi actualizat pe 30 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

4 comentarii pentru “Programul „Euro 200” continuă în 2017. Ajutor financiar elevilor și studenților pentru achiziționarea de calculatoare”

 1. dar poti sa iti cumperi un laptop gen pana in 12000 lei daca mai adaugi lei?

 2. Anghel Irina Madalina
  avatar

  Daca am beneficiat cand eram mai mica de acest proiec, mai pot beneficia o data?
  Adica am mai luat cand eram prin clasa patra un calculator gratis de la „euro 200”, as mai putea lua si acum? Acum sunt in clasa a zecea

 3. Am ramas in urma cu dosarul nu lam trimis mai pot sal predau cind este ultima zi

 4. Salutare poate cineva sa ami dea informati despre calculatore de la scoala.as vrea sa dau diferenta da bani si sa iau unu mai performant daca se poate ca mie miavenit mai multe oferte de la diferite firme de calculatoare

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Didi: Top cele mai tampite banale intrebari formulate de un tampit
 • Nuconteaza: Alo prpimarie ! Da un raspuns ! sau accepta niste sugestii de la populatie, eu iti dau una : intrerupeti...
 • Ciprian: E ceva normal ca atunci cand platesti un serviciu sa poti beneficia de el la orice ora.Daca primaria doreste...
 • andi: Nu cred pana nu vad nimik realizat.
 • Contribuabil: Ba mă lași ???? Pe gargara lui tăticu în fiecare luni a săptămânii ai luat postul potrivit...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI