Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Eurodyssee” 2014 în Alba: Spaţii de cazare la UAB pentru stagiari şi buget estimativ pentru anul acesta. Proiect de hotărâre în ședința Consiliului Judeţean

Publicat

Pentru o mai bună desfășurare a programului de mobilitate profesională „Eurodyssee”, prin care tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani pot beneficia de un stagiu profesional în străinătate, Consiliul Județean Alba se va asocia cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. UAB va pune la dispoziția CJ Alba două spații de cazare pentru tinerii stagiari-bursieri care vor veni în județ. De asemenea, bugetul estimativ pentru 2014 în cadrul acestui program în Alba este de 100.000 de lei. Consilierii judeţeni votează joi un proiect de hotărâre în acest sens.

Prin hotărârea CJ Alba nr.174/2013, a fost aprobată aderarea județului Alba la Programul „Eurodyssee”, program de mobilitate profesională destinat tinerilor, derulat de Adunarea regiunilor Europene (ARE).

Programul „Eurodyssee” permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 – 30 de ani, rezidenți ai unei regiuni ARE, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate, pentru o perioadă de la 3 la 7 luni, din care o lună stagiu de învățare a limbii și culturii regiunii-gazdă.

Specificitatea programului constă în aducerea împreună a tinerilor, administrațiilor regionale și a agenților economici, în încercarea de a găsi resurse și modalități pentru a răspunde cât mai bine provocărilor de pe piața muncii.

Pentru mai buna desfășurare a programului „Eurodyssee” în județul Alba, în anul 2014, este necesară aprobarea unui acord de asociere încheiat între CJ Alba și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, document prin care universitatea va pune la dispoziția CJ Alba două spații de cazare cu capacitatea de două persoane /spațiu, pentru găzduirea stagiarilor-bursieri primiți în județul Alba, prin intermediul Programului „Eurodyssee”. Prin acest acord, se stabilește că Universitatea „1 Decembrie 1918” va suporta cheltuielile generate de utilizarea acestor spații de cazare (apă, energie electrică, încălzire, canalizare, menaj, internet etc.)

Sumele prevăzute inițial cu titlu de cheltuieli de cazare (chirie + cheltuieli administrative) se pot redistribui în cadrul sumei alocate cu titlu de bursă pentru stagiari. Totodată, se propune stabilirea cuantumului bursei acordate stagiarilor primiți în județul Alba la suma de 2.000 de lei/lună/stagiar, reprezentând o sumă apropiată de valoarea salariului mediu pe economie, înregistrat în prima perioadă a anului 2014.

Totodată, bugetul estimativ alocat de județul Alba Programului „Eurodyssee” pentru anul 2014 este următorul:

– bursă: 2.000 lei/stagiar/ lună; 56.000 lei/4 stagiari/7 luni fiecare stagiu

– cheltuieli cu vizite pentru descoperirea județului sau a țării: 2.500 lei/stagiar; 10.000 de lei/4 stagiari

– curs de limba română (80 ore – 1 lună): 3.500 de lei

– transport stagiari români: 30.500 lei

– total: 100.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax