|

Programul liturgic cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2017, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. În JOIA MARE, ritualul „Spălării Picioarelor”

ritualul spalarii picioarelor catedrala catolica alba iuliaLa Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, în Joia Mare, este reprodus unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor. Potrivit obiceiului, cel mai mare va spăla picioarele celor mai mici, aşa cum a făcut Mântuitorul. Această rânduială, deşi este prezenta în cărţile de slujbă, nu este obligatorie. În acest an ritualul va avea loc la ora 20.00, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Spălatul picioarelor este o lecţie de smerenie, care simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

La Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” acest ritual se păstrează anual, în Joia Mare, când se prăznuieşte, pe lângă „spălarea picioarelor”, şi Cina cea de Taină. Atunci Mântuitorul le-a spălat picioarele ucenicilor şi le-a dat poruncă: “Să vă iubiţi unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii”.

Joi, 13 aprilie, la Catedrala Romano – Catolică, începând cu ora 10.00 va avea loc Slujba de Sfinţire a Uleiurilor, urmând ca de la ora 20.00 să fie celebrată Slujba Cinei Cea de taină, şi ritualul „Spălării picioarelor”.

Vezi şi FOTO – VIDEO: „Spălarea picioarelor”, lecţie de smerenie la Catedrala Romano – Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Vineri începând cu ora 15.00 credincioşii pot participa la slujba care prăznuieşte Răstignirea Mântuitorului.

Sâmbătă seara, credincioşii vor putea lua Lumina Învierii, la Catedrala Romano – Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia începând cu ora 21.00.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=559605avatar Publicat de pe 12 aprilie 2017 şi actualizat pe 12 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Cato: Firma care a „plombat” groapa n-ar mai trebui să primească contracte. Altfel nu vor face altceva...
  • A.D.: Daca scapa politaiul pentru ca a apucat in ultimul moment sa porneasca semnalele acustice si luminoase inseamna...
  • Dani: Din imagini înțeleg ca politia a intrat în giratoriu pe contrasens… Daca este asa, trist pentru acel...
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: si ce spun militeni ca ei respecta legea ? Eu de cate ori vad militeni ce intor...
  • Tara lui Papura Voda: Vreun „cocosel” nu a cerut ?

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI