Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAMUL vizitei premierului Dacian Cioloş la Alba Iulia şi Ciugud. Discuţii cu autorităţile locale şi întâlnire cu fermierii

Publicat

ciolos dacian premier Premierul Dacian Cioloş a ajuns în judeţul Alba încă din weekend. S-a oprit în Munţii Şureanu, la Luncile Prigoanei, înainte de vizita de astăzi, 21 martie, de la Alba Iulia. În „Cealaltă Capitală” se va întâlni cu autorităţile locale la Alba Iulia, va face vizite în teren pentru a vedea exemple de bună practică în zona dezvoltării rurale şi va participa la discuţii cu fermieri, la Ciugud.

La Alba Iulia, premierul va lansa, alături de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”.

Șeful Executivului se va întâlni cu autoritățile locale şi va vizita obiective care reprezintă exemple de bună practică în zona dezvoltării rurale: mici ferme, afaceri non-agricole, infrastructură realizată cu fonduri europene.

După-amiaza, premierul Cioloş va participa la conferința cu fermierii, organizată la Căminul Cultural Ciugud, în cadrul căreia va fi prezentat conținutul pachetului de măsuri.

PROGRAMUL VIZITEI PREMIERULUI DACIAN CIOLOŞ LA ALBA IULIA

Orele 9.00 – 10.30 Primăria Alba Iulia, discuții cu autoritățile locale

Orele 10.30 -11.00  Conferință de presă

Orele 13.00 -14.30 Vizită în teren: Inițiative locale, exemple de bună practică: mici ferme, mici afaceri non-agricole, infrastructură – cu fonduri europene
– proiect afacere non-agricolă femeie manager – sat Șeusa, nr.170 A, comuna Ciugud
– proiect fermă mică vaci + finanțare LEADER – sat Limba nr. 84, comuna Ciugud, la intrare pe drumul agricol
– proiect „Drumurile agricole” asfaltate cu finanțare din PNDR; comuna Ciugud (plecare din satul Limba, traseu de 10 km, coborâre Ciugud).
– sediul nou administrativ: comuna Ciugud, nr. 141

Ora 14.30  Sosire Căminul Cultural Sat Drîmbar, comuna Ciugud
Conferința: Pachet de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate
Orele 14.30 – 15.15 Discursuri de deschidere: Gheorghe Damian, primar Ciugud, Dacian Cioloș, prim-ministru, Vasile Dîncu, viceprim-ministru, Achim Irimescu, ministrul agriculturii, Cristian Ghinea, consilier de stat.
Orele 14.30 – 14.35 Cuvânt de bun venit Dl. Gheorghe Damian, primar Ciugud
Orele 14.35-14.45 Prezentarea Pachetului de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate: Echipa Cancelariei Primului Ministru/ Cristian Ghinea, consilier de stat
Orele 14.45 -14.55 Discurs Dl. Dacian Cioloș, prim-ministru
Orele 14.55 – 15.05 Discurs Dl. Vasile Dîncu, viceprim-ministru
Orele 15.05- 15.15 Discurs Dl. Achim Irimescu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale

15.15 – 16.00 Intervenții fermieri, Q&A

Dacian Cioloş a vizitat Ciugudul şi în 2013 când era comisar european pentru agricultură. Acesta a vizitat atunci noua staţie de epurare, construită în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, cel mai amplu proiect de infrastructură edilitară din zona rurală a judeţului Alba, care cuprinde 42 km reţea de canalizare, 36 km reţea alimentare cu apă, 14 staţii de pompare şi 1.600 cămine de vizitare. Fostul comisar european a mai vizitat microcentrala eoliană de la Şeuşa şi drumul agricol astfaltat.

În weekend, premierul a remarcat frumuseţea locurilor în zona Şugag – Luncile Prigoanei – Şureanu, „zăpada de vis” şi “ciorba de hribi”, la una dintre cabane, după cum a menţionat pe reţeaua de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax