Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect al administraţiei locale Alba Iulia, pentru elevi: 8.000 de lei pentru încurajarea tinerilor să cunoască istoria, prin “Vinerea muzeelor”

Publicat

elevi

Administraţia locală din Alba Iulia pregăteşte un proiect prin intermediul căruia elevii din sistemul de învăţământ primar şi gimnazial vor vizita gratuit instituţii de cultură, în scopul de a a-şi completa cunoştinţele obţinute la cursurile de istorie. În plus, aceştia vor beneficia de vizite la sediile unor firme de producţie recunoscute, cu sprijin pentru cunoştinţele practice. Proiectul este numit “Vinerea muzeelor”.

Proiectul beneficiază, deocamdată, de o finanţare de până la 8.000 de lei din partea Consiliului Local Alba Iulia, săptămâna viitoare fiind programată o întalnire cu reprezentanţii şcolilor din ciclul primar şi gimnazial, pentru a fi hotărâte detaliile de aplicare a proiectului, inclusiv calendarul activităţilor.

Tinerii vor fi sprijiniţi astfel în scopul orientării şi educării către piaţa muncii. În măsura în care proiectul va avea succes, acesta va fi extins şi pentru elevii de liceu, la fel şi finanţările şi activităţile incluse, fiind invitate şi societăţile private să se implice în derularea acţiunii.

Referitor  la această iniţiativă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a precizat: „Elevii se vor simţi mai legaţi de personajele, faptele şi locurile care au determinat evoluţia noastră ca naţiune. Totodată, tinerii albaiulieni vor putea să observe cum se fabrică produsele de bază şi vor avea o idee mai clară asupra activităţii de producţie, dar şi asupra calificărilor necesare în diverse meserii. Proiectul pune accent pe faptul că ei sunt primii care trebuie să vadă şi să cunoască efortul şi munca necesare în prezent în comunitate şi vor putea astfel învăţa să preţuiască tot ceea ce folosesc zi de zi. Tinerii trebuie să înţeleagă că piaţa muncii este extrem de vastă şi viitorul nu se leagă în mod obligatoriu numai de pregătirea teoretică superioară. Vorbim despre necesitatea unor calificări practice, în meserii, pe care generaţiile din ultima perioadă le-au considerat prea puţin importante.”

Foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax