Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Angajările la stat se suspendă. Guvernul va analiza organizarea instituțiilor publice

Publicat

palatul victoria guvern O ordonanţă prin care se propune suspendarea angajărilor prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publicea fost lansată în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

În proiectul de Ordonanță se arată că, „pentru asigurarea implementării corespunzătoare a măsurilor de reformă în domeniul funcției publice, dar în special pentru asigurarea că acestea produc rezultatele așteptate (mai ales din perspectiva corelării resurselor umane cu nevoile reale ale instituțiilor publice angajatoare), Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017”.

Luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh afirma că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara că „este un pachet întreg pe site, este și statutul inspectorului de muncă acolo și reorganizarea Inspecției Muncii. Am discutat cu președintele instituției și am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulți funcționari la birouri și foarte puțini inspectori în teren. Am spus așa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziții, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu”.

Referitor înghețarea numărului de posturi în administrația publică, Vasilescu spunea că ”este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă și criteriile de performanță pe care le cerem în administrație. Până atunci, posturile se vor bloca în administrație, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajați suficienți în administrație”.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax