Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Armata va recruta rezerviști voluntari care, în timpul misiunilor, vor fi plătiți ca militarii. Posturi propuse pentru încadrare, în 2017

Publicat

centru operatiuni armata Ministerul Apărării a publicat un proiect pentru recrutarea de rezerviști voluntari ce ar urma să completeze necesarul de militari al Armatei pe timp de pace sau în situații de criză și război. Conform proiectului, pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofițeri, maiștri militari/subofițeri și gradați/soldați. Rezerviștii voluntari vor primi „solda de funcție și de grad” pentru zilele când sunt chemați la instruire sau în misune, dar și o indemnizație lunară de 10% din soldă.

„Structurile din Ministerul Apărării implicate în procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmărit corelarea prevederilor actelor normative specifice în vigoare privind asigurarea capacității de luptă a Armatei României, optimizarea timpului și a costurilor aferente procesului de recrutare și de selecție a candidaților și crearea condițiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire cât mai apropiat de cel al personalului militar în activitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

„Pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofițeri, maiștri militari/subofițeri și gradați/soldați. Criteriile de recrutare vor conține bareme medicale, psihologice și de pregătire fizică, iar diferențierea pe categorii de personal, arme și specialități militare se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite”, se precizează în comunicatul amintit.

Potrivit Normelor Metodologice, „rezerviștii voluntari vor primi din partea MApN o „soldă de funcție și de grad, pentru numărul de zile de participare efectivă la instruire / misiuni”, precum și alocație de hrană. În afara perioadelor de instruire sau de misiune, rezerviștii voluntari vor primi o „indemnizație lunară în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcție pe care sunt încadrați”, scrie România Liberă.

MApN arată că responsabilitatea recrutării candidatilor va fi a centrelor militare, iar selecția se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de județ/sector și constă în parcurgerea unor probe psihologice și fizice.

„Candidatii declarați <Admis> în urma parcurgerii probelor de selecție efectuează examinarea medicală în unitățile din rețeaua sanitară a Ministerului Apărării Naționale”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, raporturile de serviciu între rezerviștii voluntari și instituția militară se stabilesc pe bază de contract, care se încheie între cel în cauză și comandantul/șeful structurii militare în care urmează să-și desfășoare activitatea, în calitate de reprezentant al MApN.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax