Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect care prevede sancționarea miniștrilor Educației, adoptat tacit de Camera Deputaților

Publicat

deputati

Camera DeputatilorCamera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege care prevede sancționarea cu tăierea a 30% din salariu pe șase luni a miniștrilor Educației care nu au prezentat anual în Parlament rapoartele privind starea învățământului, așa cum prevede legislația în vigoare.

Potrivit inițiatorului proiectului, deputatul liberal Raluca Turcan, Legea Educației Naționale obligă ministerul să publice un raport anual privind starea învățământului superior. Totodată, potrivit legii, ministerul este obligat să publice și să prezinte anual în Parlament raportul privind starea învățământului preuniversitar.

Raluca Turcan susține că, din anul 2012, Ministerul Educației nu a elaborat și nu a prezentat public aceste rapoarte, astfel încât toți miniștrii au încălcat legea.

„Prin prezenta inițiativă legislativă, propunem sancționarea miniștrilor care nu au respectat legea cu tăierea a 30% din salariu pentru o perioadă de șase luni, dacă nu prezintă rapoartele privind starea învățământului românesc până la data de 1 martie a fiecărui an”, se arată în proiect.

Camera Deputaților este prima Cameră legislativă sesizată. Propunerea comisiei pentru învățământ de respingere a inițiativei legislative nu a întrunit numărul necesar de voturi în ședința de plen din 30 septembrie.

Termenul constituțional — 2 octombrie — fiind depășit, propunerea legislativă se consideră adoptată. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Senat.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax