Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege: Foştii directori de şcoli care nu au promovat concursul nu pot fi numiţi din nou în funcţiile respective

Publicat

isj, inspectoratul scolar judetean Foştii directori de şcoli care nu au promovat concursul pe funcţie sau nu s-au prezentat la concurs nu mai pot fi numiţi pe aceste funcţii. Cel puţin aşa se propune într-un proiect de lege iniţiat de PNL.

“PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar.

Astfel, am inițiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie următoarea interdicție: nu pot fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise”, se precizează într-un comunicat de presă al deputatului PNL Sorin Moldovan, făcut public de Camera Deputaţilor.

Parlamentarul susţine că această intervenţie se impune întrucât “la nivel de Ordin al Ministrului situația și condițiile pentru ocuparea funcțiilor de director se pot schimba radical de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie”.

Reamintim că ministrul Educaţiei a aprobat documente prin care profesorii care nu au reuşit să promoveze concursul pentru posturile de directori şi directori adjuncţi sau nu s-au prezentat la testări vor avea dreptul să ocupe funcţiile prin numire.

Vezi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax