Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege: Șoferii maşinilor cu volanul pe dreapta vor avea nevoie de cursuri suplimentare

Publicat

volan dreapta

volan dreaptaParteneriatul Român de Siguranţă Rutieră (GRSP- România) susţine proiectul de lege privind obligativitatea conducătorilor auto care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă de a face cursuri suplimentare de conducere auto.

Potrivit unui document înregistrat de Parteneriatul Român de Siguranță Rutieră la Camera Deputaților, în prezent, în țara noastră circulă aproximativ 10.000 de autovehicule care au volanul pe dreapta.

Conform statisticilor peste 90% din conducătorii auto care au fost implicaţi în accidente rutiere conducând maşini cu volanul pe dreapta au fost vinovaţi de producerea acestora.

„Având în vedere Proiectul de lege care se află în dezbatere publică la Camera Deputaţilor, Parteneriatul Român de Siguranţă Rutieră- GRSP România, ca asociaţie de drept privat, independentă, nelucrativă, apolitică şi neguvernamentală care promovează şi contribuie la creşterea gradului de siguranţă rutieră a tuturor participanţilor la trafic, consideră că este necesar:

– ca şoferii autovehiculelor cu volanul pe partea dreapta să facă cursuri suplimentare de conducere auto pentru recalibrarea stereotipurilor formate conform noilor condiţii în care se află la postul de conducere cu volanul pe dreapta.

– ca autovehiculul, indiferent din ce categorie face parte dacă are volanul pe partea dreaptă să fie dotat cu un sistem corespunzător de oglinzi care să asigure vizibilitatea optimă în partea stânga faţă a acestuia”, a transmis președintele GRSP, Radu Dinescu.

Schimbarea poziţionării conducătorului auto la postul de conducere al autovehiculului din partea stângă în partea dreaptă, produce modificări semnificative în stereotipurile formate, atât în cele de manevrabilitate/deplasare cât şi în cele de orientare în spaţiul rutier.

Având în vedere faptul că maşinile cu volanul pe dreapta circulă într-un spaţiu rutier adaptat circulaţiei pe dreapta, reprezentanții GRSP propun ca aceste autovehicule, pentru a fi recunoscute şi de ceilalţi participanţi la trafic să aibă pe parbriz şi lunetă ecusoane cu inscripţia „volan pe dreapta”.

GRSP România consideră binevenită şi extrem de utilă măsura legislativă privind obligativitatea conducătorilor auto care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă de a face cursuri suplimentare de conducere auto, măsură în sprijinul creşterii siguranţei rutiere şi a scăderii numărului de accidente pentru realizarea dezideratului Uniunii Europene de reducerea a deceselor şi a răniţilor în accidente de circulaţie cu 50% până în anul 2020.

sursa: untrr.ro, zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax