Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege: Uniforma ar putea deveni obligatorie în toate școlile. Cum motivează iniţiatorii actului normativ

Publicat

elevi scoala mihai eminescuUniformele pentru elevii de școală generală și liceu, atât din învățământul de stat, cât și din cel privat, ar putea deveni obligatorii, potrivit unei inițiative legislative.

Proiectul de lege a fost depus de către un grup de deputați PSD, care au motivat că, prin această măsură, vor să evite situațiile în care „fetele care poartă fuste scurte care atrag privirile băieţilor”.

Potrivit documentului, modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme, potrivit proiectului.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax