|

Proiect: Firmele vor putea acorda angajaţilor al 13-lea şi al 14-lea salariu, iar cheltuielile vor fi deduse din impozitul pe profit

baniUn proiect de lege depus marţi la Camera Deputaţilor prevede posibilitatea ca firmele să poată da salariaţilor al 13-lea şi al 14-lea salariu, iar cheltuielile salariale să fie deduse din impozitul pe profit.

Detalii despre acest proiect a dat deputatul Ion Ştefan, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

“Proiectul dă posibilitatea salariaţilor din mediul privat să poată primi al 13-lea şi al 14-lea salariu. Ne dorim alinierea la realitatea europeană. Aşa cum sunt recompensaţi, de companiile profitabile, salariaţii din Germania, Franţa, Spania, Austria, Italia aşa trebuie să se întâmple şi în România. Discrepanţa veniturilor dintre salariaţii din mediul privat şi cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care salariaţii societăţilor comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi cel de-al 13-lea şi al 14-lea salariu”, a declarat deputatul PNL Ion Ştefan, în conferinţă de presă.

Cheltuielile salariale vor fi deductibile din impozitul pe profit datorate de aceste societăţi, în cuantum de 20%, a precizaz deputatul.

“Prin această prpopunere, bugetul de stat nu va fi văduvit de anumite venituri, ci dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la bugetul de stat, potrivit impozitului pe salariu, cheltuieli cu sănătatea, sociale, care vor fi suportate tot de societăţi pentru al 13-lea şi al 14-lea salariu”, a mai spus Ştefan.

Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv, susţine politicianul.

În România sunt 3,7 milioane de salariaţi în mediul privat, de trei ori mai mulţi decât în cel public, a precizat Ion Ştefan. “Am calculat, anual, contribuţiile la bugetul statului datorate acestei creşteri de salariu (al 13-lea şi al 14-lea salariu) vor fi de peste 2,7 miliarde lei”, a declarat deputatul. Acesta a propus ca al 13-lea salariu să fie acordat înainte de Crăciun, iar al 14-lea salariu, înainte de concediul de vară.

În opinia politicianului, astfel firmele îşi vor putea „apropia” salariaţii, iar nivelul de competitivitate al acestora va creşte.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=592918avatar Publicat de pe 6 septembrie 2017 şi actualizat pe 6 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ciprian: Salut, George! Te rog, un nr de contact sau suna ma tu ! Sunt un caz similar cu al tau !
  • dorel bugetaru: Pai de ce am devenit frustrati si invidiosi ? 😂 Ca nu e cazul. Nu e adevarat ce spuneti. Salarii...
  • Opruta cornelia: Domnule Alex da a-ti stat pentru 800_900 si tot la fel stați si acum unii dintre dumneavoastra
  • Mihai: Sper doar ca nu va contesta nimeni situatia in care nu vor mai fi bani sa-si incaseze salariile majorate si...
  • Ana: Ba, sunt salarii nesimțite pt că ei primesc cat au cerut, adică mai mult decât triplu. Apoi ce se întâmplă? De...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI