Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiect internaţional de 650.000 de euro, pentru managementul exploatării lemnului. Instituţii din Alba participă la monitorizări

Publicat

Federaţia Agenţiilor Române de Energie (FAREN) își propune să aducă o contribuţie importantă la reducerea despăduririlor şi degradării pădurilor şi implementarea unui management al exploatării sustenabile a acestora. În acest sens, prin intermediul Agenţiei Locale a Energiilor Alba, FAREN a aplicat ca partener în cadrul proiectului „Către o exploatare sustenabilă a lemnului”, finanţat de Comisia Europeană.

Proiectul are ca obiectiv convingerea unei mase critice de autorităţi locale europene că achiziţiile publice în materie de lemn trebuie să respecte standardele europene în domeniu şi încurajarea accesului pe piaţă a produselor din lemn obţinut prin exploatare sustenabilă a pădurilor. Autorităţile vor fi informate cu privire la riscurile legate de despădurire şi degradarea pădurilor printr-o exploatare iraţională.

Proiectul beneficiază de un buget total de 650.000 de euro, cu o cofinanţare europeană în pocent de 75% şi un buget FAREN de 45.000 de euro. Durata de implementare a acestuia este de 30 de luni, iar în acest interval intervenţiile legate de materia primă reprezentată de lemn vor fi urmărite îndeaproape, de la tăiere şi până la valorificare. În România, asociaţi la proiect sunt Direcţia Silvică Alba, Direcţia Silvică Maramureş şi Parcul Naţional Maramureş, împreună cu 8 membri străini din ţări precum Italia, Ungaria, Spania şi Estonia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax