Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect la Senat: 10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești

Publicat

hala piata agroalimentara cetate Parlamentarii propun instituirea zilei de 10 octombrie drept „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”. Un proiect legislativ în acest sens a fost depus, recent, la Senat.

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 2 februarie.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari PSD, printre care și deputatul de Alba Ioan Dîrzu, „Ziua națională a produselor agroalimentare românești” va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ pentru viitor.

„Se va încuraja producția agricolă națională pentru consumatorii români, precum și pentru cei care dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul prezentând de ziua națională produse proaspete de calitate, direct de la sursă, autohtone, care vor concura produsele din import”, susțin parlamentarii în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Potrivit proiectului, „Ziua națională a produselor agroalimentare românești va fi organizată de către autoritățile publice centrale și locale și de celelalte instituții ale statului, de către societatea civilă și persoane fizice prin organizarea și/sau participarea la programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau științific, consacrate promovării produselor agroalimentare românești și câștigării încrederii consumatorului”.

De asemenea, autoritățile administrației locale și centrale vor putea acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor, în limita alocațiilor bugetare aprobate.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax