Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect la Senat: Copiii născuți după 1 ianuarie nu vor avea voie să cumpere tutun nici când vor fi majori

Publicat

tineri

fumat tineriVânzarea produselor din tutun ar putea fi interzisă tuturor persoanelor născute după 1 ianuarie 2017, astfel încât acestea să nu mai poată achiziționa țigări nici după împlinirea vârstei de 18 ani. Un deputat a inițiat în toamna anului trecut un proiect legislativ în acest sens, care se află la Senat pentru dezbatere. Potrivit legislației actuale, persoanele majore pot cumpăra aceste produse. 

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, inițiată de Cristian Horea, prevede interzicerea vânzării produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani precum și persoanelor născute după data de 1 ianuarie 2017.

„Ne dorim o Românie care începând cu anul 2035 să fie liberă de tutun și aceasta nu se poate realiza prin interzicerea fumatului ci prin determinarea tinerilor să nu mai fumeze.

Vânzarea de tutun persoanelor sub 18 ani este deja interzisă și dorim ca această lege să împiedice tinerii născuți după 1 ianuarie 2017 să poată cumpăra tutun când au ajuns la vârsta de 18 ani și mai apoi”, susține inițiatorul în expunerea de motive.

Potrivit acestuia, accentul politicilor trebuie să fie concentrat pe îngreunarea accesului la tutun și mai ales a celor care se vor naște începând cu 2017.

„Astfel, se crează premisa clară a unei Românii în care generațiile viitoare vor avea o viață mai bună și o sănătate mai bună”, se mai precizează în expunerea de motive.

Deputatul mai spune că fumatul aduce beneficii doar companiilor care pun în vânzare astfel de produse, nu celor care le cumpără.

Propunerea legislativă va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi în Camera Deputaților, care este forul decizional.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ionel

    vineri, 16.09.2016 at 21:12

    Personal m-as bucura foarte mult sa se intample in realitate ce vrea omul asta dar mai este mult pana atunci. Trebuie de acum cumva fortat microbul asta afara din societate. Ar trebui insa sa se gaseasca niconita in forma pura, fara adaosuri toxice pentru ca dependentii de aceasta substanta sa isi poata suplini doza zilnica astfel incat creierul acestora sa functioneze in limite normale, noile limite pentru ei, definite de aceasta substanta. Acest drog a ramas legal pentru ca afecteaza comportamentul cel mai putin daca este la fel ca la orice alt drog respectata cantitatea necesara organismului. Daca nu vai si amar.

  2. Mihaela

    sâmbătă, 17.09.2016 at 14:29

    Ar trebui sa nu mai poata cumpara nimic avand in vedere ca toate produsele din alimentatie sunt numai sintetice . Nu stiu de ce ar avea dreptul sa mai cumpere si paine .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax