Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect legislativ în promulgare: Agenţia Naţională a Zonei Montane va avea sediul la Câmpeni

Publicat

Agenţia Naţională a Zonei Montane nu se desfiinţează. Pentru menţinerea instituţiei au intervenit mai mulţi parlamentari PDL din Alba, susţinuţi, punctual, şi de Opoziţie. Sediul acesteia va fi stabilit în oraşul Câmpeni. Proiectul se află acum la preşedintele Traian Băsescu, pentru promulgare.

Despre Agenţia Naţională a Zonei Montane, o instituţie care a început să funcţioneze la 1 ianuarie 2008 şi care trebuia să aibă atribuţii în domeniul elaborării, implementării şi monitorizării programelor de dezvoltare rurală specifice zonei montane, s-a tot vorbit în urmă cu ceva timp. Această agenţie a fost pe punctul de a fi desfiinţată prin articolul 10 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70 din 30 iunie 2010. Parlamentarii PDL nu au fost de acord cu prevederile acestui articol şi consideră că existenţa Agenţiei Naţionale a Zonei Montane este necesară, de aceea au încercat să aducă modificările necesare pentru continuarea activităţii acesteia.

Despre acest aspect, senatorul PDL Alexandru Pereş a precizat: „Credem că este nevoie de o structură specializată care să contribuie la dezvoltarea şi protecţia montană şi prin intermediul căreia se pot pune în aplicare politicile montane. În cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală din Senat, din care fac şi eu parte, am susţinut introducerea unui amendament la OUG 70/2010, în sensul menţinerii Agenţiei Naţionale a Zonei Montane.

În data de 15 septembrie 2010, Comisia a întocmit un raport favorabil, însă, având în vedere că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70 din 30 iunie 2010 nu a fost tranşată prin vot şi a fost adoptată tacit de către Senat, în forma iniţială, procedura a fost reluată la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor. Aici am beneficiat de sprijinul domnului deputat Corneliu Olar, care a susţinut amendamentul Comisiei de la Senat privind continuarea activităţii agenţiei”, arată acesta într-un comunicat de presă.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 70/2010 a fost supus votului, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor.

„Mă bucur să vă pot face cunoscut faptul că demersurile iniţiate de parlamentarii PDL din judeţul Alba, alături de colegii din Comisia de la Senat şi continuate de domnul deputat Corneliu Olar la Camera Deputaţilor au avut finalizarea pentru care am pledat, astfel că Agenţia Naţională a Zonei Montane nu se desfiinţează”, a mai spus Alexandru Pereş.

Totodată, politicianul a menţionat că susţinerea continuării activităţii Agenţiei Naţionale a Zonei Montane a avut, punctual, şi un sprijin din partea Opoziţiei, „dovadă că, atunci când situaţia o cere, putem lăsa la o parte divergenţele politice şi putem pleda împreună pentru proiectele care vin în beneficiul cetăţenilor”, a arătat Pereş.

Agenţia îşi va stabili sediul în oraşul Câmpeni, judeţul Alba şi va avea aceleaşi atribuţii ca şi până acum. În plus, aceasta preia în structura sa organizatorică Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi, iar personalul se repune în drepturi şi în posturile aferente, beneficiind în continuare de drepturile salariale acordate potrivit legii.

„Faptul că Agenţia este situată în zona Munţilor Apuseni nu înseamnă că proiectele care vor fi derulate prin aceasta se vor rezuma doar la zona în care Agenţia îşi desfăşoară activitatea. Din contră, am convingerea că orice proiect care se dovedeşte a fi necesar, dar şi fezabil, va beneficia de promovarea şi susţinerea Agenţiei, mai ales în condiţiile în care, în România, zona muntoasă acoperă 28% din suprafaţa ţării şi sunt sigur că sunt multe de făcut în ceea ce priveşte comunităţile din aceste areale”, a conchis senatorul.

Proiectul a fost transmis preşedintelui Traian Băsescu, pentru promulgare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax