Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Ministerul Transporturilor vrea înăsprirea condițiilor de sancționare a taximetriștilor care sunt prinși fără autorizație

Publicat

taxi politia Ministerul Transporturilor vrea înăsprirea condițiilor de sancțiune a taximetriștilor care sunt prinși că își desfășoară activitatea în mod ilegal.

Conform unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, publicat în dezbatere publică pe pagina ministerului Transportului, legiuitorul recunoaște, în expunerea de motive a documentului, că actualele prevederi sunt blânde, astfel că taximetriștii fără autorizație preferă să plătească amenzi, în loc să își obțină documentația necesar.

„Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, nu prevede o sancțiune clară pentru cei care desfășoară activitate de transport în regim de taxi fără autorizaţie taxi valabilă, aspect care crează posibilitatea derulării unor activități de transport ilicit. 

Astfel, s-a constatat dificultatea aplicării de către organele de control a uneia din sancțiunile prevăzute de Legea nr.38/2003, ca urmare a imposibilității demonstrării caracterului repetat al faptei prin care se efectuează transport fără a se deține autorizație taxi valabilă.

Prin urmare, această situația existentă crează premisele desfășurării activităților de transport neautorizat, fără posibilitatea combaterii prin aplicarea sancțiunii corespunzătoare”, descriu reprezentanții ministerului situația actuală.

Proiectul de OUG a strâns peste 50 de opinii, propuneri și sugestii de modificare a acestui act normativ, de la persoane fizice, reprezentanți ai transportatorilor și ai firmelor de taxi.

Prevederile propuse de minister se referă la claritatea sancțiunii pentru activitatea ilegală de transport, fără autorizație valabilă.

Prin modificarea propusă se determină claritatea sancțiunii prevăzute în textul Legii nr.38/2003, astfel încât se crează posibilitatea sancționării respectiv a combaterii activităților ilicite de transport fără a se deține autorizație taxi valabilă. Aplicarea sancțiunii se va putea face direct de către organele de control, fără a mai exista obligativitatea constatării în prealabil a caracterului repetat al faptei”, se mai arată în expunerea de motive.

După data de 28 mai, ministerul Transporturilor va scoate proiectul din dezbatere publică și împreună cu toate propunerile și sugestiile primite și analizate, îl va trimite la Guvern pentru avizare și adoptare.

sursa: mt.gov.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax