Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect nou în comuna Ciugud: Pod rutier peste râul Mureş, la Şeuşa, în locul punții pietonale vechi de peste 50 de ani. Investiţie de un milion de euro

Publicat

pod seusa bunComuna Ciugud aşteaptă cu mare interes nouă perioadă de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Unul dintre proiectele ce va fi depus pe noul PNDR 2014-2020 se referă la construcţia unui pod rutier peste râul Mureş, la Şeuşa, care ar urma să înlocuiască puntea pietonală din această zonă, veche de peste 50 de ani, care ar trebui scoasă din uz deoarece nu mai prezintă siguranţă pentru cei care o traversează.

Dacă proiectul va fi realizat, viaţa locuitorilor din Şeuşa, Ciugud, Limba  dar şi o parte din Drîmbar s-ar uşura semnificativ deoarece distanţa înspre şi dinspre Alba Iulia s-ar scurta.

„Primăria Ciugud are în Strategia de Dezvoltare ca în acest loc, în locul punţii pietonale de la Şeuşa, să fie construit un pod rutier peste râul Mureş. De ce un pod rutier aici? Pentru că accesul din municipiul Alba Iulia spre Ciugud se face pe cele două poduri: unul de la Partoş şi altul la Teleac. Ca atare, locuitorii din satele Şeuşa, Ciugud, Limba şi o parte din Drîmbar, de multe ori, ocolim peste şapte kilometri ca să ajungem în municipiu. Dacă acest proiect ne reuşeşte ar însemna că de la Şeuşa până pe strada Mărăşeşti, în Alba Iulia, vom avea doi kilometri, mai precis 1800 de metri, ceea ce ar însemna scurtarea enorm de mult a distanţei şi a accesului nostru spre Alba Iulia, ar însemna economii la locuitorii comunei noastre, ar însemna protecţia mediului şi alţi factori de dezvoltare.

Vreau ca lumea să înţeleagă din start că acesta este doar un proiect, că noi aşteptăm lansarea fondurilor europene pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Noi pregătim studiul de fezabilitate, urmăm să îl depunem, va intra în evaluare, iar dacă vom câştiga acest proiect cu siguranţă anul viitor, pe final, vom începe lucrările”, a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Din primele date, construcţia efectivă a podului ar urma să coste în jur de un milion de euro+TVA.

Comuna Ciugud este campioană la nivel naţional la atragerea de fonduri europene în mediul rural. Aici au fost atrase fonduri europene în valoare de peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă bugetul comunei pe 50 de ani.

Comuna se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia şi este una din puţinele localităţi din Alba în care a crescut numărul de locuitori, cunoscând în ultimii ani o dezvoltare semnificativă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax