Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru promovarea meseriei de arheolog. Asociaţia Absolvenţilor UAB organizează ateliere experimentale pentru liceenii din mediul rural

Publicat

Tinerii liceeni din mediul rural vor avea acces la activităţi de de arheologie experimentală, prin intermediul proiectului “Arhex”, iniţiat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Tinerii vor fi implicaţi și stimulaţi către creativitate cultural-istorică, în contextul în care interesul acestora pentru facultatea de istorie de la UAB este scăzut.

Proiectul se adresează unui număr de 40 de tineri liceeni din mediul rural, în rândul cărora va fi promovată o imagine pozitivă asupra meseriei de arheolog, iar prin activități de educație nonformală îi va atrage spre acest domeniu. “Deoarece în ultima vreme se observă că interesul tinerilor spre istorie este tot mai scăzut, fapt relatat de înscrierile slabe la facultatea de istorie din universitatea albaiuliană, dar mai ales pentru că Alba Iulia și județul Alba abundă de monumente istorice și situri arheologice reprezentând o comunitate care își desfășoara activitatea în zona a două orașe romană, precum și o cetate medievală, propunem o serie de activități de promovare, dar mai ales de implicare activă a tinerilor în activități legate de istorie prin metode care să îi atragă pe aceștia spre această disciplină”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Absolvenţilor UAB.

Proiectul cuprinde două ateliere de arheologie experimentală de câte o zi, în mediul rural, la Șeușa, unde se află unul din șantierele școală de tradiție a facultății de istorie. În cadrul atelierelor, se vor realiza obiecte din lut sau os și corn și vor fi prezentări şi jocuri interactive care să dezvolte anumite abilități.

Atelierele se vor desfășura în 31 august şi 6 septembrie 2013.

La final, se va realiza o expoziție cu vânzare, în care tinerii să fie implicați în comercializarea produselor confecționate de ei, suma strânsă fiind păstrată pentru derularea unor viitoare activități de acest gen, la Alba Iulia, în 14 septembrie.

Proiectul vizează un număr de 40 de tineri liceeni din mediul rural și dispune de un buget de de 1.948 lei, 250 de lei reprezentând contribuția Asociației Alumni UAB.

Proiectul ARHEX este finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul “Fondul pentru Cultură”, ce are ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare.

 Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sorin

    luni, 12.08.2013 at 10:58

    „inscrieri slabe la facultatea de istorie”- pai cati din absolventii anilor anteriori au fost absorbiti de piata muncii?in domeniul strict al istoriei?
    La examenul de titularizare, dintr-un an, profesor care a obtinut nota 10 nu a obtinut post.Cunosc o multime de licentiati in aceasta specialitate care fac cu totul altceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax