|

Proiect UDMR: 15 martie, sărbătoare şi zi liberă pentru comunitatea maghiară. Iniţiativa, depusă la Parlament

senatUn proiect de lege depus miercuri de parlamentarii UDMR prevede declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, Astfel, aceasta ar deveni zi liberă pentru persoanele aparţinând comunităţii.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, in calitate de primă Cameră sesizată.

„Ziua de 15 martie este, pentru maghiarii din România, un simbol al drepturilor şi libertăţilor comunităţii. Tocmai din acest motiv ne dorim ca statul roman să recunoască prin lege această zi ca sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, citat într-un comunicat de presă.
Potrivit proiectului de act normativ, semnat de senatorii şi deputaţii UDMR, angajatorii ar urma să acorde o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparţinând comunităţii maghiare, pentru participarea la manifestarile dedicate comemorării zilei de 15 martie.

De asemenea, iniţiatorii cer ca, în localităţile în care sunt persoane din comunitatea maghiară, autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene, instituţiile publice să poată organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie, iar fondurile necesare organizării manifestărilor să poată fi asigurate din bugetele locale ale autorităţilor publice locale şi judeţene şi instituţiilor publice. Altă prevedere se referă la faptul că, în această zi, posturile publice de radio şi televiziune să transmită în cadrul unor emisiuni speciale, evenimentele comemorative.
Preşedintele UDMR a subliniat că, în anul 2017, sărbătoarea revoluţiei paşoptiste reprezintă pentru maghiarii din România un moment important în lupta pentru drepturile şi libertăţile comunităţii.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553201avatar Publicat de pe 15 martie 2017 şi actualizat pe 15 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “Proiect UDMR: 15 martie, sărbătoare şi zi liberă pentru comunitatea maghiară. Iniţiativa, depusă la Parlament”

  1. Sunt perfect de acord cu acest proiect de lege … cand vor avea si romanii de pretutindeni zi libera de 1 Decembrie. Cred ca sunt mai multi romani in Spania decat unguri in Romania si nu stiu sa fie vreo zi libera acordata romanilor din Spania. NU am nimic impotriva ungurilor dar incep sa ceara si sa aiba mai multe drepturi decat romanii.

  2. Sa se mute in Ungaria,vor mai multe drepturi decit Romanii,sa se duca la „Regele ORBAN ” sau sa se duca în masa.
    ARDEALUL,PAMÎNT ROMANESC.

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • mihai: De acord cu ridicarea masinilor parcate in intersectii, pe treceri de pietoni sau statii stp. Problema este:...
  • Ioan: Deci sa intelegem ca, dupa parerea ta, votul celor care merg cu autobuzul nu este relevant si nu ar trebui luat...
  • Stefan: Eu cred ca e destul ca platim amenda si mai platim si locul de parcare pe un an de zile.si ar trebui...
  • Nelu: @Ion Trasportul elevilor este gratuit. Se deconteaza de catre primarie prin unitatiile de invatamant.
  • Ion: Mi se pare corect ca inainte de luarea unor masuri de acest gen sa ne fie amenajate un nr suficient de...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI