Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Viteza maximă permisă în localităţi ar putea creşte la 70 de kilometri pe oră. Măsuri pentru fluidizarea traficului

Publicat

mti-limita-de-viteza-ar-putea-fi-marita-in-mai-multe-localitati-la-70-km-h-fpmod Viteza maximă permisă în localităţi ar putea creşte la 70 de kilometri pe oră. Mai multi senatori au depus un proiect de lege care prevede creșterea vitezei maxime permise în localități, la 70 km/h pentru motociclete și mașini și la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, urmărindu-se „fluidizarea traficului” și astfel reducerea oboselii șoferilor.

Noua limită de viteză s-ar aplica doar maşinilor şi motocicletelor, în timp ce pentru celelalte categorii de autovehicule proiectul prevede maximum 60 km/h.

Potrivit iniţiatorilor, scopul este fluidizarea traficului şi reducerea oboselii șoferilor.

Actul normativ permite administratorilor de drumuri să stabilească limita de viteză chiar mai mult de 70 de kilometri pe oră, pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, dar numai cu permisiunea Poliţiei Rutiere.

În general, în majoritatea țărilor din lume, viteza maximă în localităţi se încadrează între 40 și 60 de kilometri la oră.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax