Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte de modernizare a infrastructurii în valoare de peste 4 milioane lei în comuna Sâncel. Precizările primarului Ilie Frățilă

Publicat

Prezent în cadrul unei conferințe de presă a PNL Alba, primarul comunei Sâncel, Ilie Fățilă, a dorit să aducă în atenție câteva proiecte care sunt în derulare în acest moment în satele din comună, precum și câteva planuri de viitor.  Acesta a precizat că se lucrează la Căminul Cultural din Sâncel, montarea de borduri și amenajarea trotuarelor pe mai multe străzi au fost finalizate, iar pe 22 de hectare de pământ se fac împăduriri.

„Am semnat două contrate de finanțare pe fonduri europene prin GAL Mureș-Târnave. Este vorba despre dotarea Căminului Cultural din Sâncel cu tot ce ține de aparatură electronică și dotare costume tradiționale, femeiești și bărbătești. Valoarea proiectului este de 76.545 de lei din fonduri europene și 18.371 de lei din fonduri proprii”, a declarat primarul Ilie Frățilă.

Acesta a mai spus că un al doilea proiect obținut prin GAL este înființarea Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat la Sâncel și dotarea acestuia cu un buldoexcavator. Valoarea proiectului este de 247.484 lei din fonduri UE și 139.272 finanțare proprie.

Primarul vorbit și despre proiectul de reconstrucție ecologică forestieră, de împădurirea cu stejar, gorun și alte foioase pe 22 de hectare de teren, din care 12 se află în localitatea Sâncel și 10 în Pănade.

Primarul spune că, în proporție de 80 %, acest proiect este finalizat. Valoarea proiectului este de 700.000 lei, din care 90% va fi finanțare de la guvern și 10% din bugetul local, iar perioada de implementare este de 5 ani.

„Valoarea majoritară este în acest an, efectiv plantarea și finalizarea acesteia”, spune primarul.

Tot în această primăvară, Ilie Frățilă a reușit să încheie proiectul prin care pe trei străzi din Sâncel s-au executat lucrările la trotuare, șanțuri betonate și podețe, valoarea acestuia fiind de 750.000 lei. În acest an, alte 6 străzi vor intra în reparații din finanțare proprie. Acest proiect va costa 530.000 lei, iar după terminarea procedurii de achiziție, peste două săptămâni ,vor demara lucrările.

„Sâncel este una din comunele care la ora actuală arată foarte bine, pentru am eliminat noroiul din comuna noastră”, a mai declarat primarul.

Acesta a adăugat că se va deplasa joi la București, unde va avea loc susținerea unui proiect inițiat prin PNDL, modernizare drum vicinal Iclod-Pănade, strada principală în localitatea Sâncel, în valoare totală de 2 milioane lei.

Primarul mai are în vedere pentru acest an și amenajarea unui grup sanitar pentru școala și grădinița din Inoc, care în momentul de fața nu dispun decât de o chiuvetă, fără apă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax