Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul ”Cultura şi specificul şcolii”, la final de ediţie. Concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea” și simpozion pentru cadrele didactice

Publicat

elevi

elevi-scoalaŞcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba au derulat în primele luni ale acestui an proiectul „Cultura şi specificul şcolii”. Obiectivul general al proiectului a fost cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.

Proiectul a susținut promovarea şcolilor din judeţul Alba, îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte, stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat a fost reprezentat de elevii claselor P-VIII  şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba.

Proiectul s-a desfăşurat sub forma unui un concurs  pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, dar şi sub forma unui simpozion pentru cadrele didactice  cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.

Organizatorii au avut marea bucurie să constate că intenţia lor de promovare a școlilor din judeţul Alba a atras atenţia şi unor cadre didactice din afara judeţului, interesate fiind de imaginea şcolilor din care fac parte. Astfel, pe lângă profesori şi învăţători din judeţul Alba, au mai participat şi dascăli din judeţele Gorj, Vaslui, Suceava, Dolj, Bihor, Iaşi şi Maramureş, în total 65 de persoane.

În ceea ce priveşte concursul ”Lumea din şcoala mea”, destinat elevilor, 69 de copii au participat la secţiunea de creaţie artistico-plastică. Juriul, format din cadre didactice de specialitate, a mai fost pus în dificultatea de a  împărţi şi premiile pentru cei 85 de elevi înscrişi cu lucrări literare în concurs.

Lucrările cadrelor didactice au fost strânse în revista cu ISSN a  simpozionului, iar unele dintre lucrările elevilor au alcătuit cărticica cu ISBN  ”Lumea din şcoala mea”.

Școlile din judeţ care au participat cu lucrări în cadrul proiectului au fost Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială ”Vasile Goldiş” şi Palatul Copiilor din Alba Iulia,  Şcoala Gimnazială ”Decebal” din Cricău, Şcoala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” şi Şcoala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud,  Şcoala Gimnazială ”Singidava” din Cugir, Liceul cu Program Sportiv din Sebeş, Şcoala Gimnazială Ocoliş, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Şcoala Primară Segagea, Şcoala Primară Poşaga de Sus, Şcoala Gimnazială Poşaga de Jos, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, Şcoala Gimnazială ”Dr. Petru Şpan” Lupşa, Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă, Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Şard, Şcoala Gimnazială Crăciunelu de Jos, Şcoala Gimnazială Ampoiţa, Şcoala Gimnazială Noşlac, dar şi  din grădiniţele  Nr. 13  şi Nr. 8 din Alba Iulia şi GPP ”Prichindel” din Cugir.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax