Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul de lege pentru „superimunitatea” avocaţilor, adoptat de Camera Deputaţilor. Cum ar putea influenţa anchetele procurorilor

Publicat

tribunal Un proiect de modificare a legii avocaturii, prin care se introduc o serie de drepturi pentru apărători în instanţă şi restricţii în anchetele procurorilor a fost adoptat miercuri de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Proiectul ar putea intra săptămâna viitoare la votul plenului, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Printre iniţiatori se află chiar unul dintre posibilii beneficiari – Dan Şova.

În noua formă, prevederile interzic procurorilor să mai ridice înscrisuri, să pună sub sechestru, ori să dispună confiscarea unor probe precum corespondenţa dintre client şi avocat.

La fel, procurorii nu vor mai putea confisca calculatoarele sau telefoanele mobile aparţinând avocaţilor, chiar dacă pe asemenea aparate ar putea fi stocate probe relevante pentru mersul investigaţiilor.

Nu în ultimul rând, devine ineficientă interceptarea convorbirilor purtate de avocaţi, din moment ce aceştia din urmă trebuie anunţaţi de către judecător imediat ce s-a dispus interceptarea.

Observaţiile făcute de Guvern nu au fost luate în seamă de deputaţi şi nici cele ale DNA. Într-o notă transmisă Ministerului Justiţiei, DNA arată că, pe lângă îngreunarea viitoarelor anchete şi punerea în pericol a celor deja deschise, actuaele modificări dau „naştere unui statut de impunitate fără exchivalent pentru orice altă profesie”.

În forma aceasta, nu este exclus ca printre dosarele afectate să se numere şi cel în care Victor Ponta şi Dan Şova, politicieni-avocaţi, au fost puşi sub urmărie penală, în condiţiile în care pe parcursul investigaţiei s-au efectuat percheziţii informatice.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax