Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul de modernizare a şoselei Alba Iulia – Miceşti costă 21,7 milioane lei

Publicat

Primăria Alba Iulia a declarat oficială demararea lucrărilor de reabilitare a străzilor Calea Moţilor şi Zlatnei, o arteră principală de circulaţie care relaţionează cartierele rezidenţiale Miceşti şi Cetate cu centrul oraşului. Proiectul, în valoare de 21.712.036,63 lei, propune ameliorarea infrastructurii rutiere din zona nord-vestică a municipiului şi îmbunătăţirea condiţiilor de acces şi tranzit pe tot teritoriul Alba Iuliei. Propriu-zis, 3.305 ml de străzi urbane vor fi modernizate, se vor reabilita 33.619 mp de sistem rutier, 7.961 mp de trotuare şi 7.182 mp zone verzi. Lucrările cuprinse în proiect vizează reabilitarea a 3.191 ml de reţea distribuţie apă, iar firma care a fost contractată în acest sens este „Hidroconstrucţia”.

Durata implementării proiectului este de 24 de luni, dar primarul Mircea Hava a asigurat că se va încerca urgentarea lucrărilor, pentru a evita pe cât posibil eventualele inconvenienţe create de şantierele în lucru.
„Dincolo de date şi cifre, avem în faţă o imensă oportunitate şi anume aceea de a transforma una din căile importante de acces în Cealaltă Capitală, Alba Iulia, într-un drum cu adevărat bun. Şi asta în condiţiile în care majoritatea investiţiilor în infrastructură din România sunt fie blocate, fie amânate. Odată reabilitat DN74, albaiulienii şi moţii vor avea din nou acea legătură strânsă pe care o ştim de secole, însă într-o variantă mult mai modernă, după regulile şi în viteza noului mileniu” a declarat Mircea Hava.

Lucrările de modernizare a DN74, de la km 99+870, până la km 103+175, strada Zlatnei şi Calea Moţilor vor fi realizate de firma „Elis Pavaje” Petreşti. După finalizarea lucrărilor, se va putea circula pe 4 kilometri de drum modernizat, cu 4 benzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax