Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul de OUG pentru scutirea unor categorii de persoane de la plata taxelor locale, publicat de Ministerul Finanţelor. Care sunt noutăţile

Publicat

impozit casa Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului care urmează să scutească soţiile veteranilor de război de plata taxelor locale a fost publicat, marţi, de Ministerul Finanţelor.

Situaţia s-a aflat în centrul unui scandal politic în această vară, ca urmare a dipariţiei, în noul Cod Fiscal, a unei prevederi care menţiona în mod expres exceptarea de la plata taxelor, scrie realitatea.net.

Scutirea urmează să se aplice şi altor categorii de persoane cu statut special, urmând să fie restabilite facilităţile fiscale acordate până la finalul anului trecut.

„În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere”, a precizat ministerul.

Concret, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă completează articolele 456, 464 şi 469 din noul Cod Fiscal.

„Scutirea (de impozit n.r.) se acordă integral pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor menţionate (…), deţinute în comun cu soţul sau soţia. În situaţia în care o cotă-parte din clădiri aparţine unor terţi, scutirea nu se acordă pentru cota-parte deţinută de aceşti terţi”, prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax