Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Proiectul de reabilitare termică a clădirilor Spitalului Judeţean Alba, cu un pas mai aproape de finanţare. Lucrări în valoare de 3,4 milioane euro

avatar

Publicat

spital spitalul judetean alba iuliaReabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Cererea de finanțare a fost acceptată, în urma evaluării tehnico-economice a indicatorilor și a proiectului, au transmis reprezentanții instituției, într-o conferință de presă. Proiectul are o valoare totală de aproape 3,4 milioane de euro, cu TVA. 

„Săptămâna trecută am primit mesajul că cererea nostră de finanțare, în urma evaluării tehnico-economice a indicatorilor și a proiectului de reabilitare energetică a spitalului a fost acceptată. Am avut două evaluări, asta nu înseamnă că deja am semnat contractul, dar este unul dintre cei mai importanți pași. Mai urmează o evaluare din partea altor evaluatori independenți, după care semnarea contractului”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, într-o conferință de presă.

Potrivit managerului, investiția complexă va asigura din punct de vedere al infrastructurii tot ce înseamnă evoluția în viitor a Spitalului Județean.

Lucrările de intervenție privind „Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”:

 • Izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de multipor de minim 15 cm grosime, protejat cu o tencuială subțire armată cu țesătură deasă de fibră de sticlă sau fibre organice
 • Izolarea termică a planșeului tavan sub terasa prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat ignifugat de minim 20 cm grosime
 • Izolarea soclului cu polistiren extrudat de minim 5 cm grosime
 • Înlocuirea planșeului terasă (foarte deteriorate – infiltrări de apă) cu acoperiș de tip șarpantă din panouri termoizolante pe structură metalică ușoară
 • Înlocuirea jgheaburilor și burlanelor deterioreate cu altele noi, precum și montarea de jgheaburi și burlane acolo unde este necesar conform proiectului de execuție
 • Izolarea termică a planjeului sub acoperiș cu un strat de vată mineral de minim 20 cm grosime
 • Sporirea rezistenței termice a planșeului peste subsol prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat ignifugat de minim 10 cm grosime
 • Înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan cu acoperire selective Low-E având fante pentru ventilarea spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele interioare de anvelopă și a ușilor de aluminiu cu geam termopan, cu sistem automat de închidere, etanșarea elementelor mobile (uși, ferestre) din componența spalțiilor anexe clădirii (casa scării, subsol, etc.)
 • Asigurarea ventilării mecanice a blocului alimentar
 • Demontarea echipamentelor montate aparent pe fațade și terasele clădirii, precum și remontarea acestora după lucrările de reabilitare
 • Refacerea finisajelor corespunzătoare standardelor actuale în zonele de intervenție
 • Reparația trotuarelor pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura clădirii
 • Repararea rigolelor de preluare a apelor pluviale
 • Reabilitarea termică a sistemului de încălzire
 • Modernizarea instalației electrice principale
 • Modernizarea stației de pompe de stingere a incendiilor și hidrofor
 • Înlocuirea rețelelor termice, de apă caldă menajeră și abur din incinta amplasamentului
 • Instalarea unor sisteme alternative de producere a apei calde menajere folosind surse de energie regenerabilă (panouri solare).

Clădirile propuse pentru intervenții în vederea creșterii eficienței energetice sunt corpurile A, B, C, D și E, care formează Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și clădirile pentru Medicina Legală și Centrala Termică.

Indicatorii de realizare aferent clădirilor – Valoare la începutul implementării proiectului – Valoare la finalul implementării proiectului:

 • Nivelul anual specific al gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) – 1900,53 – 414,02
 • Consumul anual de energie primară (kWh/an) – 9.377.082,50 – 1.881.869,96

Valoarea totală a investiției este de 15.350.482,84 lei (cu TVA) – aprox. 3.398.229,62 euro (cu TVA), din care C+M 8.959.183,11 lei (cu TVA) – aprox. 1.983.348,78 lei C+M euro (cu TVA).

Totalul cheltuielilor eligibile este de 13.800.414,99 lei (98%) inclusiv TVA, din care rata de cofinanțare a Uniunii Europene este de maxim 85% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și maxim 13% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezintă rata de cofinanțare din bugetul de stat (BS).

Durata de realizare a lucrărilor de reabilitare este de 18 luni iar implementarea proiectului este de 36 de luni.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Parcare „după bunul plac” la Alba Iulia. Cum și-a lăsat un şofer maşina, lângă un supermarket

avatar

Publicat

Un nou exemplu de parcare „după bunul plac” a fost surprins la Alba Iulia. Cei care s-au aflat marți, în jurul orei 13:50, în parcarea unui supermarket din municipiu au putut observa o maşină pe care şoferul a lăsat-o, nestingherit, de-a latul pe locul de parcare.

Parcările unor şoferi din Alba sunt demne de „premiat”. Cam asta putem spune despre situaţia surprinsă în imagini de un cititor Alba24, în parcarea unui supermarket din Alba Iulia.

Autoturismul a fost surprins marți, în jurul orei 13:50, uitat de șofer „de-a latul” pe locul de parcare.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Conferință la Muzeul Unirii din Alba Iulia: „Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri”

avatar

Publicat

Istoricul Ștefania Dinu, a susținut marți 17 iulie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, conferința „Regina Maria pe frontul Marelui Război și al Marii Uniri”. În cadrul conferinței a fost evidențiată activitatea reginei Maria pe frontul Primului Război Mondial, de la loialitatea faţă de cauza Aliaţilor la organizarea şi buna funcţionare a serviciului de ambulanţe destinate frontului, de la încurajarea răniţilor şi bolnavilor la prezenţa permanentă în mijlocul soldaţilor, alături de regele Ferdinand.

Contribuția Reginei Maria pe frontul Primului Război Mondial și loialitatea sa față de cauza în care Aliații erau implicați a fost detaliată pe larg de către Directorul general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni și totodată istoricul Ștefania Dinu.

În cadrul unei conferințe ce a avut loc marți 17 iulie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Ștefania Dinu a prezentat dăruirea Reginei, cu care a organizat și a asigurat buna funcționare a serviciului de ambulanțe destinate frontului.

Totodată a evidențiat și prezența efectivă a Reginei în rândul răniților și al muribunzilor, și cum aceasta mergea pe front și încuraja oștenii alături de soțul său, regele Ferdinand.

Nu a fost omisă din prezentare nici momentul intrării familiei regale în Capitală sau prezența reginei Maria la Conferința de Pace de la Paris.

Conferința omagiază  și 80 de ani de la trecerea în neființă a Reginei Maria la data de 18 iulie 1938.

Istoricul Ștefania Dinu a precizat că, expoziția la Alba Iulia este una temporară, deoarece ea va merge și în alte muzee din Transilvania și chiar va acea caracter internațional, fiind în tratatative cu reprezentanții unui muzeu din Roma.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sensuri unice noi, după reorganizarea circulaţiei rutiere, la Alba Iulia. Detalii de la Primărie

avatar

Publicat

Primăria Alba Iulia transmite detalii despre reorganizarea recentă a circulaţiei rutiere în municipiu. Este vorba despre instituirea a trei noi sensuri unice, pe străzi din oraş.

Arterele vizate sunt Nicolae Titulescu (parcarea BRD), Lucian Blaga (zona Pensiunii „Preciosa”) şi Traian.

Astfel, dacă aveţi drum prin centrul oraşului, reţineţi că, dacă veniţi cu maşina pe strada Mihai Viteazul, dinspre intersecţia cu Octavian Goga sau intersecţia cu I.I.C Brătianu, nu puteţi intra pe străzile Lucian Blaga sau Nicolae Titulescu.

Pe strada Traian, este sens unic dinspre intersecţia cu strada Basarabiei, cu acces interzis dinspre Munteniei (sensul de mers dinspre intersecţia Ferdinand-Munteniei-Traian).

Vă reamintim şi alte reorganizări ale traficului rutier la Alba Iulia, din ultima perioadă:

Vezi şi SENS UNIC pe strada Gladiolelor din Alba Iulia. Se circulă dinspre Bulevardul Transilvaniei

Vezi Modificări de circulaţie pe strada Brădişor

Vezi Sensuri unice pe străzile Avram Iancu, B.P. Haşdeu

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3 milioane de lei pentru reamenajarea parcului din Cîmpeni. Alei, aparate de sport și grup sanitar

avatar

Publicat

Parcul din Cîmpeni va fi renovat cu 3 milioane de lei. Se vor schimba mobilierul, spațiul de joacă, se vor monta aparate de fitness și se va construi un grup sanitar. Administrația locală a scos deja la licitație lucrările, iar acum se așteaptă depunerea ofertelor.

Potrivit proiectului, locaţia este în intravilanul orasului Cîmpeni, pe strada Avram Iancu, cu o suprafaţă totală de 11.1940 mp, cu rețele de utilităţi.

Se propun: noi trasee pietonale, acces auto controlat, separare zone verzi de cele pavate, crearea unei piaţete pentru diferite activităţi, crearea de zone decorative, spaţii de joacă, eliberarea unor zone ocupate cu arbori vechi şi înlocuirea lor cu specii de talie mică, arbustive sau floricole, grup sanitar public.

Având în vedere că acest obiectiv este compus din lucrări în valoare estimativă de 2.776.713,14 lei și dotări în valoare estimativă de 387.555,77 lei, ofertantul va face dovada că în ultimii 5 ani, calculați până la data limita de depunere a ofertelor, a dus la bun sfârșit lucrări similare cu cele care fac obiectul procedurii de achiziție, a căror valoare cumulată a fost de cel puțin 2.776.713,14 lei, fără TVA, la nivelul a cel mult două contracte.

Pentru proiectul a cărui valoare este de 3.164.268.91 de lei, cei interesați pot depune ofertele până la data de 30 iulie.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă. Ioan Dîrzu cere Ministerului Sănătății să prezinte strategia pentru prevenirea bolilor de risc

avatar

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu cere Ministerului Sănătății să prezinte viitoarea să prezinte viitoarea strategie  privind tratarea și prevenirea formelor severe de cancer, diabet și alte boli cu factor mare de risc în România.

Analiza ministerului Sănătății arată că acum există risc de discontinuitate pentru 13 molecule – în special la medicamentele ieftine sau la cele oncologice. S-au luat deja măsuri pentru rezolvarea situației. Ministerul Sănătății acționează preventiv pentru asigurarea aprovizionării pieței din România cu medicamente ieftine astfel încât bolnavii, în special cei bolnavi de cancer, să poată beneficia de cele mai noi medicamente în domeniu și în timp real.

Am formulat mai multe întrebări către Ministerul Sănătății prin care îi rog, la cererea cetățenilor, să prezinte viitoarea strategie de privind tratarea și prevenirea formelor severe de cancer, diabet și alte boli cu factor mare de risc în România. Mă interesează să știu că acești bolnavi vor beneficia de toate medicamentele de care au nevoie, subvenționate și pe perioadă nelimitată.

Taxa de clawback este în analiza unei comisii special constituite la minister care, în câteva zile, va face propuneri ce vor intra în dezbaterea publică. În acest context se lucrează deja la corecția prețurilor medicamentelor, proces care va fi finalizat la 1 Octombrie și care urmărește prioritar să prevină/împiedice dispariția din piață a medicamentelor ieftine.

O altă măsură este achiziția regională centralizată pentru anumite produse farmaceutice – cele cu preț mai mic sau cele cu număr mai redus de solicitări- astfel încât să fie asigurat tratamentul continuu al pacienților.

Acolo unde anumite medicamente lipsesc temporar se aplică soluția înlocuirii cu tratament cu aceeași substanță activă, dar sub altă denumire. În situația în care această soluție nu este posibilă Ministerul va recurge la achiziția în regim special.

Tot acest set de măsuri, inclusiv unele de natură coercitiv-contractuală – urmăresc ca distribuitorii și producătorii să fie prezenți pe piața românească astfel încât românii să găsească medicamentele de care au nevoie.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate