Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul JOBS în şcolile şi liceele din Alba. Elevii din clasele VII-VIII şi IX-X, pregătiţi pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă

Publicat

Până în data de 5 mai, şcolile din Alba care vor să se înscrie în procesul de selecţie din cadrul proiectului Jobs, în anul şcolar 2014-2015 îşi pot depune candidaturile la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. În acest an şcolar proiectul s-a extins şi la alte 42 de unităţi şcolare noi din Regiunea Centru, respectiv judeţele Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Proiectul JOBS pregătește elevii din ultimii ani de învățământ gimnazial, clasele a VII-a și a VIII-a, dar și din primii ani de învățământ profesional și tehnic, clasele a IX-a și a X-a pentru dobândirea competențelor necesare dezvoltării lor personale și tranziției de la școală la viața activă.

În cadrul proiectului sunt introduse noi metode de învăţare centrată pe elev şi noi conţinuturi prin materiale de lucru pentru elevi şi suport metodologic pentru profesori. Activităţile cu elevii sunt implementate la diverse discipline, în funcţie de tematică. Un element cheie este oferirea de oportunități elevilor de întra în contact cu realitățile pieței muncii prin vizite de explorare în firme, instituții publice și alte organizații.

JOBS a debutat în faza pilot în județul Brașov, unde în prezent se derulează cu succes în 18 unități școlare, 9 școli gimnaziale și 9 colegii tehnice/licee tehnologice. În anul școlar 2014-2015 proiectul se extinde prin cuprinderea unui număr de 42 noi unități din regiunea Centru, judeţele Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov, iar pentru viitor este vizată extinderea gradual la nivel naţional.

JOBS este un proiect al Centrului Internațional de Proiecte în Educație al Universității Pedagogice din Zürich – Elveția, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic și Universitatea din București.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax