Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul legii graţierii, din nou la dezbateri, în Senat. Propuneri de reducere a unor pedepse pentru fapte de corupţie

Publicat

senat Proiectul Guvernului privind graţierea intră din nou la dezbateri, în Comisia juridică a Senatului. Potrivit unor amendamente, se propune graţierea sau reducerea unor pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a propus să fie graţiaţi şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie: luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Amendamentele lui vizează reducerea, în anumite condiţii, a pedepselor de până la 10 de ani de închisoare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut însă ca aceste amendamente să fie retrase.

Se graţiază:

– favorizarea făptuitorului

– luarea şi darea de mită

– traficul de influenţă

– abuzul în serviciu

– pedepsele de până la 3 ani în întregime

– cu trei ani, pedepsele de până la 7 ani

La acelaşi proiect, senatorii UDMR Karoly Zsolt şi Tanczos Barna propun să fie graţiate şi pedepsele pentru fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi informatic. De asemenea, senatorul PSD Liviu Brăiloiu a depus un amendament la proiectul de lege pentru grațierea tuturor persoanelor care au peste 70 de ani și a femeilor însărcinate.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax