Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul pentru acordarea voucherelor de vacanţă, adoptat de Senat. Indemnizaţie de 1.450 de lei pentru angajaţii din sistemul public local şi central

Publicat

zile libere

zile libere relaxare vacanta Proiectul de lege privind vouchere de vacanţă a fost adoptat, luni, de Senat, în forma ce a trecut de Guvern. Actul normativ va ajunge în atenţia Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Prin această iniţiativă legislativă, autoritățile publice locale și centrale vor acorda angajaților din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație sub formă de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit OUG 46/2017, instituțiile și autoritățile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, „acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (…) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz”.

Voucherele de vacanță emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de servicii turistice în unitățile afiliate, fiind considerată contravenție dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul.

Sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanță, diminuarea valorii nominale a acestora și vânzarea de către agențiile de turism la un preț mai mare a aceluiași pachet de servicii achiziționat cu vouchere de vacanță, față de cel achitat cu alte mijloace de plată.

Au fost şi critici pe marginea acestui proiect. Președintele Comisiei de buget-finanțe, senatorul PSD Eugen Teodorovici, susţine că era oportună decontarea facturilor de la operatori de turis, în limita a 1.450 de lei, în locul banilor cheltuiţi pe vouchere.

sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax