Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „Pentru Viaţă” – întâlnire cu participare naţională la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Discuţii pe tema avortului

Publicat

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia împreună cu Fundația Creștină „Părintele Arsenie Boca” organizează în perioada 12-14 ianuarie 2012, Întâlnirea Națională a Proiectului „Pentru Viață”, care are loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Proiectul „Pentru viaţă” numără voluntari din aproape toate judeţele ţării, în Alba activitatea acestora fiind coordonată de Arhiepiscopia de Alba Iulia, prin „Biroul de Consiliere Pre și Post Avort”, condus de asistent social Alexandra Dan.
În cadrul evenimentului din aceste zile sunt prezentate cele cinci module ale programului, propunându-se soluții de îmbunătățire a lucrării sociale la nivel național, descrierea modalităților de acțiune ale echipelor cu experiență din județele invitate şi stabilirea susţinerii următoarelor teme în cadrul orelor de religie:
1. Iluzie şi realitate – cuprinde analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass media.
2. Dragoste şi sexualitate – vizează conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei în vederea pregătirii tinerilor pentru viaţa de familie, informarea tinerilor despre viaţa intimă cu scopul de a-i responsabiliza şi de a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării personalităţii.
3. Avortul – conștientizarea asupra consecinţelor dezastruoase ale acestui gest asupra vieţii ulterioare.
4. Concepţie şi contracepţie – informarea tinerilor despre caracterul procreativ al activităţii sexuale, consecinţele contracepţiei asupra sănătăţii trupeşti şi sufleteşti.
5. Soluţii – sensibilizarea tinerilor în legătură cu posibilităţile de gestionare a vieţii intime din cadrul familiei. Conştientizarea faptului că singurele soluţii adevărate sunt cu şi prin Dumnezeu.
În cadrul primei întâlniri care a avut loc în 12 ianuarie, prof.  Gabriela Alexandru a prezentat câteva module axate pe comunicare şi conştientizare a problemelor etice legate de sexualitate: robia sexualităţii, întreruperea de sarcină, contracepția, dragostea, precum şi soluții pentru gestionarea creştină a problemelor care apar la vârsta adolescenţei. Tot în cadrul întâlnirii de joi, a avut loc şi prezentarea activității ProVita, desfășurată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, precum şi susţinerea prelegerii „Activismul social între dragostea de om și profesionalism” a părintelui lect. univ. dr. Ioan Mihail Dan, cadru didactic al Facultăţii de Teologie din Alba Iulia.
În cadrul întâlnirii de vineri, vor fi abordate probleme şi vor fi propuse „Soluții de îmbunătățire a lucrării sociale la nivel național”, se va prezenta Chestionarul Național “Percepția Tinerilor asupra Dragostei – Minuni la Naștere”, în pregătire de editare, volumul II. Dr. Mircea Pușcașu va susţine un studiu despre Perspectiva Medicală. Presiunile psihologice asupra viitoarei mame. Prezentarea Modelului de Acțiune din Suceava, iar apoi Leonard Vancu va vorbi despre Dragostea de Neam şi Ţară. Prelegerile vor fi urmate de discuţii în care se vor schimba păreri cu privire la modalităţile şi conceptele de abordare a problemelor etice şi sociale legate de problema avortului.
La sfârşitul zilei de vineri va fi organizat un Pelerinaj la Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci”, Aiud, iar sâmbătă vor avea loc dezbaterile, concluziile şi propunerile finale ale întâlnirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax