|

Proiectul prin care bunurile din patrimoniul local vor putea fi vândute mai uşor, adoptat de comisia de administraţie publică din Senat

senatProiectul de lege prin care hotărârile privind patrimoniul judeţelor şi localităţilor vor fi adoptate de consiliile locale şi judeţene cu votul majorităţii simple (două treimi) a consilierilor în funcţie a fost adoptat marţi de Comisia de administraţie publică din Senat.

Prin acest proiect, partidul sau coaliţia care detine majoritatea în consiliul local va putea concesiona sau vinde mai uşor bunuri din patrimoniul local. Iniţiativa aparţine unor parlamentari PSD. Motivează că proiectul va stimula investiţiile şi va crea locuri de muncă.

Hotărârile de patrimoniu fac referire la anumite tipuri de operaţiuni cu bunuri şi proprietati publice: transmiterea / luarea în administrare, înscrierea în domeniul privat, transmiterea în folosinţă gratuită, schimburi de terenuri, concesionări, vânzări, închirieri, exproprieri, solicitari adresate Guvernului de a transmite bunuri din administrarea statului în administrarea locală.

Printr-un amendament propus de Asociaţia Municipiilor din România, ce a fost aprobat, adoptarea cu votul a două treimi dintre consilierii în funcţie se păstrează doar pentru hotărârile referitoare la vânzarea şi cumpărarea de imobile.

Proiectul mai are nevoie de aprobarea Comisiei juridice, apoi va intra la vot în plen.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=564874avatar Publicat de pe 3 mai 2017
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...
  • Sasu Hani: ,,Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Alba a propus sancționarea conducerii...
  • Bomba Atomica: Primaru Hava e de vina ! tiganii il voteaza si el le da ajutoare sociale si ii apara de amenzi ! Cati...
  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI