Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul prin care se vor acorda tichete de 200 de lei pentru plata programului „After school” a primit raport pozitiv la comisia pentru învăţământ

Publicat

elevi

elevi, profesori Proiectul de modificare a Legii educației naționale, prin care se prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul „Şcoală după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, a primit raport pozitiv, marţi, la Comisia pentru învățâmânt a Camerei Deputaților.

Valoarea tichetului este stabilită în funcție de indicatorul social de referință și se indexează anual cu indicele de inflație. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parțial, costurile școlii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor, se arată în expunerea de motive.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului și se realizează pentru fiecare copil în parte, la sfârșitul fiecărui an școlar, sau la momentul înscrierii la școală. Programul „Școală după școală” este asigurat din finanțarea de bază, se mai arată în documentul citat. Școlile sunt cele care decontează serviciul.

Proiectul ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2016-2017. Proiectul a fost inițiat de deputații PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici.

Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparținând Senatului.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax