Connect with us
Publicitate

Uncategorized

În Alba Iulia mai sunt 39 de apartamente racordate de la sistem centralizat de încălzire. Proprietarii ar putea beneficia de subvenţii

Publicat

Noile măsuri luate de Guvern privind plafoanele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire nu vor afecta decât un procent mic din numărul de locuitori ai municipiului Alba Iulia. În prezent, doar cel mult 39 de apartamente din oraş mai primesc căldură în sistem centralizat, iar dintre locatarii acestora nu se cunoaşte încă numărul celor care întrunesc condiţiile necesare pentru a beneficia de aceste subvenţii.

Potrivit directorului Serviciului de Asistenţă Socială Alba, Adela Cristescu, cererile pentru acordarea subvenţiilor la energie termică vor putea fi depuse începând cu luna octombrie, iar din datele deţinute până în prezent doar câteva apartamente din 5-6 blocuri din Alba Iulia mai sunt racordate la sistemul centralizat de căldură. Este vorba despre asociaţiile de proprietari Apullum 31 CD, 280 E şi Asociaţia Şipot, iar toate blocurile care fac parte din aceste asociaţii sunt situate în centrul vechi al municipiului Alba Iulia.

Adela Cristescu ne-a mai informat că, potrivit noilor reglementări, beneficiarii care vor depune cereri până în data de 20 a lunii vor primi aceste subvenţii pentru luna în curs, în timp ce întârziaţii, cei care depun aceste cereri după data de 20, vor primi banii începând cu data de 1 a lunii următoare. Aceste măsuri au ca scop reducerea numărului de persoane care se prezintă după termenul final de primire a acestor cereri. O altă noutate o constituie faptul că, începând din acest an, procentul de anchete sociale realizate pentru verificarea veridicităţii datelor beneficiarilor va creşte până la 60%, de la 8% cât era până acum.

Pe perioada sezonului rece, ajutoarele de încălzire vor fi acordate celor cu venituri de până la 786 lei pe membru de familie, respectiv celor cu venituri de cel mult 1.082 lei, în cazul persoanelor singure, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv recent. În acelaşi timp, primăriile vor trebui să asigure, din bugetele locale, ajutoare de încălzire în valoare de cel mult 10% din maximul compensării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax