Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Propunere inedită a unui parlamentar PNL: „De Centenarul Marii Uniri, TOȚI elevii din România să viziteze Alba Iulia, pe banii Ministerului Educației”

Publicat


marilen pirteaToți elevii ar trebui să viziteze Alba Iulia, cu bani de la Ministerul Educației, susține deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea.  Acesta consideră că cel mai bun moment pentru a face acest lucru este chiar Centenarul Marii Uniri și solicită Ministerului Educației un proiect prin care în anul 2018, toți elevii din România să pășească în Cetatea Alba Carolina. 

„Propunerea mea este ca deplasările să se facă la cerere, în grupuri organizate la nivel de școală sau clasă, însă detaliile tehnice privind costurile acoperite de proiect vor trebuie discutate și analizate la nivel de minister, astfel încât raportul dintre costuri și impact social să fie unul cât mai optimizat” a spus Marilen Pirtea pentru ziarul TIMPOLIS. Potrivit acestuia, elevii ar trebui să ia parte la evenimentele desfășurate cu ocazia centenarului.

În România sunt aproximativ 3,5 milioane de elevi. Pentru deputatul liberal, aceasta nu este o problemă: sumele necesare și procedura de acordare a finanțării, sunt de competența Ministerului Educației. Dar, mai spune acesta, proiectul nu trebuie considerat drept o cheltuială, ci ”o investiție minimă în viitorul nostru”.

„Îi îndemn să privească spre ceea ce ne dorim pentru copiii noștri, o societate în care există sentimentul de protecție și de loialitate față de ceilalți, cu oameni care pun suflet în țara lor, sau un stat în mijlocul căruia ignoranța prevalează” a mai spus Marilen Pirtea, care a adăugat că acest proiect poate reprezenta un restart pozitiv în modul în care Statul abordează chestiunea identității naționale și beneficiile pe termen lung ale acesteia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marți, 15 octombrie: Expoziție dedicată regalității, de Ziua Încoronării, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ziua Încoronării va fi marcată marți, 15 octombrie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00. O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nouă medalii obținute de luptătorii de taekwondo, din Alba Iulia, la Open-ul Transilvaniei, desfășurat la Cluj

Publicat

taekwondo

Luptătorii de taekwondo din Alba, de la clubul ”Revolution Academy” au reușit performanța să obțină nouă medalii la campionatul Transilvania Open, desfășurat în 12 octombrie la Cluj. Clubul din Alba Iulia a participat cu zece sportivi alături de antrenorul Alin Moldovan. Din cei zece luptători, nouă au reușit să obțină trei medalii de aur, trei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva s-ar putea deschide în această săptămână. Răzvan Cuc: „Vor fi probleme în exploatare”

Publicat

În cursul acestei săptămâni este posibil să fie deschisă circulația rutieră pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, deși sunt și vor fi în continuare probleme în cazul acestuia, a transmis duminică, ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc. „Probabil săptămâna viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide şi tronsonul 3, Lugoj-Deva Lotul 3. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiunea Truck & Bus: Maşinile de transport persoane şi marfă, verificate în trafic de Poliţie, în această săptămână

Publicat

politie

Autovehicule pentru transportul de persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E. Pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate