Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere la Parlament privind amânarea concursului pentru funcţiile de directori în şcoli, până anul viitor

Publicat

senat În Parlament urmează să se discute o iniţiativă ce prevede amânarea concursului pentru directori de şcoli până anul viitor.

Comisia de învăţământ din Senat a introdus un amendament prin care amână până la vacanţa de vară din 2017 organizarea concursului de director şi director adjunct de şcoală. Pentru acest concurs, înscrierile au început deja.

„Concursurile de directori sunt primele după opt ani. Ele nu bulversează sistemul. Ultimele concursuri pentru directori le-am avut acum opt ani, deci nu se poate spune că ne-am fi grăbit. Opt ani de zile a aşteptat sistemul ca să ajungem la implementarea unor măsuri care să arate profesionalism. Dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatică dedicată, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie, potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, pentru News.ro.

Reamintim că unii profesori au reclamat că ar avea prea puţin timp la dispoziţie pentru pregătirea participării la concurs, potrivit calendarului publicat.

Vezi şi CONCURSUL pentru funcţiile de directori de şcoli. LISTA posturilor din ALBA şi REACŢII după anunţarea metodologiei de către minister

Astfel, Comisia de învăţământ din Senat a introdus un amendament prin care amână până la vacanţa de vară din 2017 organizarea concursului de director şi director adjunct de şcoală. Potrivit noului alineat introdus în art. 257 al Legii Educaţiei Naţionale, „Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II până la începutul noului an şcolar.”

Amendamentul a fost introdus în proiectul de Lege pentru modificarea art. 352 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL nr. L352/2016). Modificarea a fost operată în Comisia de Învăţământ din Senat în data de 14.09.2016, în condiţiile în care proiectul de lege nu este trecut pe ordinea de zi a comisiei.

Raportul asupra modificării proiectului poartă semnătură Ecaterinei Andronescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, şi a secretarului comisiei, Dumitru Oprea.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax