Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propuneri la CODUL RUTIER: Șoferii prinşi cu băuți și-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule

Publicat

etilotestȘoferii care sunt prinși băuți la volan ar putea avea mai mult de suferit. Parlamentarii propun o modificare la Codul Rutier prin care conducătorii auto care sunt prinşi băuţi la volan şi-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule. De asemenea, amenzile pentru cei care conduc cu alcool „la bord” ar putea ajunge până la 15.000 de lei.

Potrivit proiectului, toți conducătorii auto depistați de polițiștii de la rutieră că au alcool în sânge vor rămâne fără permis pentru 2 ani sau 5 ani. De asemenea, șoferii care recidivează nu vor mai putea lua niciodată permisul auto.

Amenzile propunse de către parlamentari sunt usturătoare. Astfel, șoferii ar putea să scoată din buzunare între 5.000 și 15.000 de lei. Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan. Între doi şi cinci ani vor rămâne fără permis şoferii prinşi cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenţionale. În cazul unui şofer băut recidivist întâlnit din nou de polițiști, el riscă să rămână fără permis pe viaţă, scrie capital.ro.

„Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Acești indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconștienți. Sancțiunile de acum din lege sunt lejere pentru bețivii care conduc mașini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconștiență și nesimțire, trebuie sancționată”, a precizat Petru Movilă, unul dintre iniţiatorii legii, pe site-ul său.

Proiectul va ajunge, în această toamnă, la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax