|

PSD Alba: 1 martie aduce schimbări pentru români. Cel puţin un milion de oameni vor avea venituri mai mari, după ce pensia minimă creşte de la 400 la 520 de lei

ioan dirzuVârstnicii sunt una dintre categoriile sociale asupra cărora PSD se apleacă cu cea mai mare atenție, iar primul pas a fost făcut prin adoptarea legii de modificare a Codului fiscal prin care am eliminat CASS-ul pentru TOATE pensiile, precum și impozitul pe venit pentru pensiile sub 2.000 lei.Acum beneficiarii acestei măsuri sunt peste un milion de persoane (1.022.168 de pensionari), care se vor bucura de creșterea pensiei minime garantate. Este o măsură de protecție socială corectă, necesară și foarte așteptată, asta, după ce o serie de alte măsuri fiscale cu caracter social au intrat deja în vigoare.

Tot de la 1 Martie va fi redus impozitul de 1% din cifra de afaceri pentru firmele cu o cifră de afaceri sub 500.000 euro. Impozitul este redus de la 2% la 1%, iar plafonul de eligibilitate esteridicat de la de la 100.000 la 500.000 euro cifră de afaceri pe an. Beneficiarii acestei măsuri suntaproximativ 85% din firmele din România. Este o măsură pentru sprijinirea capitalului autohton având în vedere că peste 90% din IMM-uri sunt firme românești. Practic, orice firmă care are între 1 și 9 angajați va plăti impozit pe cifra de afaceri de 1%. Impactul bugetar al măsurii este 0.

O altă măsură care intră în vigoare la 1 Martie este impozitul ZERO pe transferul proprietățilorcu o valoare mai mică de 450.000 de lei și de 3% pentru ce depășește această sumă. Până acumtransferul proprietăților era impozitat în felul următor: 2% sau 3% pentru proprietățile cu valoaremai mică de 200.000 lei și 4.000 lei + 1% sau 6.000 lei + pentru celelalte proprietăți.De această măsură beneficiază atât persoanele fizice, cât și juridice. Scop principal al acestei reduceri este dinamizarea sectorului construcțiilor de locuințe și stimularea creșterii economice. Este o facilitate fiscală care vine în completarea altor măsuri deja inițiate de PSD, precum introducerea cotei 0 de TVA la livrarea de locuințe, proiect depus în Parlament de Liviu Dragnea, pentru a stimula construcția de locuințe în România, unde țara noastră înregistrează un deficit grav (peste
1 milion de locuințe).

Altă măsură deosebită care intră în vigoare de la începutul lunii martie este repararea de către Guvernul PSD a unei nedreptăți făcută de Guvernul Cioloș, care a tăiat sumele alocate pentru însoțitorii copiilor cu dizabilități. Miniștrii Sănătații și ai Muncii au semnat Ordinul privind copiii cu dizabilități, astfel încât copiii diagnosticați cu sindromul Down și alte dizabilități similare vor beneficia în continuare de însoțitor.

Partidul Social Democrat îşi respectă promisiunile şi urmează planul de guvernare întocmai, iar cele mai recente măsuri adoptate de Guvernul României condus de Sorin Grindeanu o dovedesc.

Preşedinte PSD Alba,
Deputat Ioan Dîrzu

URL scurt: http://alba24.ro/?p=551483avatar Publicat de pe 3 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asa si care e problema cu aceasta nominalizare ? Dar pe fosta lui Jidveian ce o recomanda pentru postul de...
  • Emilia: Urmeaza o lege prin care guvernul o sa ne conditioneze si in cat timp sa murim dupa pensionare, maxim 36 de...
  • Gogu: Popa marcela esti sigura ca ,,se va efectua,,?eu am doar 8 clase…dar cred ca fiind la plural...
  • Andreea Mezei: Spatiul a fost concesionat. Este acelasi patron. S-a schimbat numele și specificul localului.
  • Fif: E patronul de la Habitat, care s-a inchis. Studio nu are legatura cu Habitat, decat ca este in aceasi locatie :)

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI