Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD Alba își cheamă înapoi „fiii risipitori” : Traseismul politic, ”a doua şansă” pentru primarii care acum opt ani au renunţat la „roşu”

Publicat

ioan dirzu PSD Migraţia unor primari şi aleşi locali din Alba la PSD este în curs de desfăşurare, spune Ioan Dîrzu. Pentru că în 2006, unii primari PSD Alba au renunţat al culoarea roşie şi au trecut la PDL, preşedintele organizaţiei locale spune că această ordonanţă de urgenţă este ca o a doua şansă de întoarcere pentru edilii care au părăsit partidul. Miercuri, ordonanţa de urgenţă care prevede migraţia aleşilor locali la alte partide, fără să-şi piardă mandatul nu a trecut de Camera Deputaţilor, urmând ca Senatul să fie cel care ia decizia finală. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a precizat că din cei 101 senatori este nevoie doar de 88 de voturi pentru ca ordonanţa să treacă.

La sfârşitul lunii august Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Ioan Dîrzu a declarat că acest act normativ este în vigoare şi legal.

Vede această ordonanţă de urgenţă, care totodată permite şi traseismul politic, ca o şansă pentru foşti primari PSD, în jur de 30 care au plecat la PDL în urmă cu opt ani.

Dîrzu a confirmat că sunt edili şi consilieri locali, care sunt în „curs de alăturare, acum îşi pregătesc documentele să se alăture unui partid care a dovedit că este de partea cetăţeanului”.

„Dorim ca acestor primari să le oferim posibilitatea să aleagă unde vor să meargă alături de cei de la ACL care vor pierde alegerile sau să se regrupeze şi să se alăture la o politică aşa cum o simt ei, la o social democraţie. Timp de 45 de zile vor avea această oportunitate. Eu cred că este o măsură bună aleatorie şi chiar ţinem la acest lucru”, spune preşedintele PSD Alba.

În ceea ce priveşte pierderile pe care le-ar putea suferi partidul, preşedintele PSD Alba, respectiv trecera unor membri la PLR, anunţă că „spre dezamăgirea altora (mmebri PLR – n.r) colegii respectivi îl vor dezamăgi. Nu vor merge la PLR, din păcate.

Este greu de plecat dintr-o construcţie cu şansele cele mai mari să dea viitorul preşedinte la una care se zbate în nămol, în mizerie, în corupţie. Mulţi ar vrea să ia imaginea lui Victor Ponta şi a PSD-ului în viitoarea competiţie electorală, inclusiv pentru primăriile locale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax