Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba și-a prezentat candidații pentru primăriile Aiud, Abrud și Ocna Mureș. Cei trei deţin funcţii în administraţiile locale

Publicat

IMG_2668 Trei noi candidați pentru alegerile locale au fost prezentați joi de organizaţia PSD Alba. Este vorba despre Liviu Octavian Rusu pentru Primăria Aiud, Nicolae Simina pentru Abrud și Ioan Mircea Leahu pentru Ocna Mureș.

Organizația PSD Alba continuă să își prezinte candidații care vor intra în lupta pentru primăriile județului Alba. În conferința de joi, organizată la sediul partidului din Alba Iulia, au fost prezentați candidații pentru municipiul Aiud, orașul Abrud și orașul Ocna Mureș.

liviu octavian rusu Pentru funcția de primar al municipiului Aiud, din partea PSD va candida Liviu Octavian Rusu, actualul viceprimar al localității. Liviu Rusu a fost primar al municipiului Aiud între anii 2000 – 2004, perioada fiind singura în care Aiudul a fost condus de un partid de stânga.

Liviu Rusu a transmis că principala problemă în municipiul Aiud o reprezintă lipsa locurilor de muncă. „În 2004 erau aproximativ 1.000 de angajați la Metalurgica, ceea ce însemna că 1.000 de familii aveau un venit”, a spus Rusu, care a indicat ca și soluție înființarea unui parc industrial.

„Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire la nivel de platformă industrială, în vederea constituirii și funcționării parcului industrial. Avem toate documentele necesare pentru înființarea acestui parc. Este singura soluție vibilă pentru Aiud”, a explicat viceprimarul, care speră totodată ca prin înființarea parcului industrial să fie atrași și investitori în zonă.

nicolae simina Următorul candidat prezentat în conferința PSD Alba a fost Nicolae Simina, actualul primar al orașului Abrud. Acesta și-a exprimat dorința de a mai candida pentru încă un mandat, la alegerile locale din acest an. Spune că a început lucrul la Primăria Abrud acum aproape patru ani de zile, fără a fi nici măcar consilier.

Nicolae Simina a prezentat proiectele finalizate sau aflate în lucru din Abrud, printre care reabilitarea Primăriei, reabilitarea Casei lui Horea, modernizarea unor drumuri sau modernizarea unor garsoniere.

„Îmi doresc să continui. Vreau să facem Stația de Salvare de la Abrud, Spitalul am reușit în mare parte să-l punem la punct”, a mai transmis primarul.

ioan mircea leahu Al treilea candidat prezentat la conferința PSD Alba este Ioan Mircea Leahu, fiind propus pentru Primăria orașului Ocna Mureș. În prezent consilier local, acesta a transmis că administrația orașului nu a fost condusă niciodată de un partid de stânga. Ioan Mircea Leahu a explicat că vrea să facă o administrație în folosul cetățenilor, subliniind la rând său ca o problemă majoră – lipsa locurilor de muncă.

„Din păcate Spitalul la Ocna Mureș nu mai funcționează. Promisiunile pentru construirea unui centru de sănătate nu sunt realizate până în prezent. Majoritatea persoanelor din Ocna Mureș fac naveta pentru a-și câștiga existența, fie la Târgu Mureș, fie la Turda, fie la Alba Iulia. Inclusiv comerțul are de suferit din această cauză. Există și partea cealaltă: foarte puțini copii care mai urmează școlile, pentru că oamenii fac naveta cât fac, apoi se mută în chirie și pleacă din localitate”, a transmis Leahu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax