Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD pregăteşte modificarea Codurilor Penale. Proiectul a fost trimis la Ministerul Justiţiei

Publicat

procedura civila justitie Un proiect de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala a ajuns luni de la PSD la Ministerul Justiţiei. Aceste modificări au fost anunţate în programul de guvernare al PSD.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a vorbit la audierile din Parlament despre nevoia de amendare a Codurilor din cauză că ar exista peste 40 de decizii ale Curţii Constituţionale cu care legislatia penală trebuie pusă în acord. Pe de altă parte, nu este clar în ce măsură modificările se vor limita la deciziile Curţii şi nu se vor extinde la dezincrimiarea unor fapte, conflicte de interese etc.

În ce priveste proiectul referitor la graţiere şi amnistie, luni, 16 ianuarie, a avut loc la Ministerul Justiţiei o discuţie cu sindicatele din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Săptămâna trecută, ministerul le-a solicitat oficialilor ANP în regim de urgenţă, potrivit surselor HotNews.ro, date statistice cu privire la numărul deţinuţilor, tipul de infracţiuni şi simulări în ce priveste graţierea unor fapte. Oficialii ministerului vor să ştie câţi deţinuţi ies din penitenciare în cazul graţierii pedepselor de până la cinci ani închisoare, ţinta fiind ca din inchisori să iasă cel puţin 8000 de deţinuţi, pentru că altfel va fi mai dificil de justificat o măsură care nu rezolvă problema suprapopulării închisorilor.

surse: hotnews.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax