Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD și-a dărâmat propriul Guvern. Moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu a trecut la limită, cu 241 de voturi

Publicat

dragnea-grindeanu PSD a reușit să-și dărâme propriul guvern, cu 241 de voturi. Moțiunea de „auto”-cenzură a trecut se pare fără probleme și este a treia din perioada post-decembristă care a reușit să doboare un guvern, după cele conduse de Boc și Ungureanu. PSD avea nevoie de 233 de voturi și a obținut cu șapte mai mult decât avea nevoie. În total au votat 251 de deputați printre care 7 de la minorități, în afară de UDMR. 

UPDATE: 251 voturi valabil exprimate  din care voturi pentru 241, iar voturi contra 10.

Parlamentarii au început să voteze în jurul orei 13.00, iar cei mai mulți dintre ei nu au arătat bilele pe care le-au pus în cele două urne.

PSD va putea alcătui un nou Guvern, de joi. Potrivit unor surse, în funcţia de premier ar fi numit prim vice-guvernatorul BNR, Florin Georgescu. Şi-ar mai păstra funcţiile şi Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose, Rovana Plumb, Tudorel Toader, iar ALDE va rămâne cu ministerele actuale.

În ceea ce priveşte schimbări, ministru de Finanţe ar urma să fie Eugen Teodorovici, iar la Ministerul Apărării Naţionale ar fi numit Sorin Ducaru (secretar general adjunct pentru provocări de securitate în cadrul NATO).

Anterior votului, reprezentanţii UDMR, PMP şi USR au anunţaseră că nu vor fi în sală, iar aleşii PNL au stat în bănci, dar nu au votat.

În ultimii 27 de ani, două cabinete au fost demise prin moţiuni de cenzură, dar de fiecare dată iniţiativa a aparţinut opoziţiei. De această dată, majoritatea a luat în calcul 246 de voturi – adică toţi parlamentarii PSD şi ALDE, fără excepţii.

Trebuia demis guvernul Grindeanu?

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. BB

    miercuri, 21.06.2017 at 14:54

    Care Guvern a fost demis? Vad ca tot aia raman: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu si cine mai stie care? Ce mai au de oferit? Oare nu si-au aratat destul masura prostului gust?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax