Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PUZ-ul pentru viitoarea staţiune turistică Poarta Raiului este finalizat

Publicat

Consiliul Judeţean Alba a iniţiat şi a finalizat Planul Urbanistic Zonal, pentru zona turistică „Poarta Raiului”, componentă a Domeniului schiabil Valea Sebeşului. Administraţia judeţeană intenţionează să dezvolte în zonă o staţiune turistică la standarde europene, precum şi o bază Salvamont.

Este vorba de o suprafaţă de păşune de 26.697 mp, situată administrativ în extravilanul comunei Şugag şi preluată, în vederea administrării, de Consiliul Judeţean Alba, de la Consiliul Local Săsciori.

Pe terenul înconjurat de păduri vor fi construite pensiuni şi hoteluri, zona având potenţial turistic în toate anotimpurile, nu doar iarna, când turiştii au la dispoziţie şapte pârtii pe Şureanu, cu grade de dificultate de la „mediu” la „mare”. Totodată, Consiliul Judeţean va controla modul de construire a punctelor de cazare, pentru ca ariile protejate să nu fie afectate sau distruse şi pentru ca aspectul zonei montane să rămână plăcut, în viitoarea staţiune. Vor fi în total în jur de 500 de locuri de cazare. Zone pentru pensiuni au fost identificate şi la Oaşa, Presaca şi Stânişoara.

Un model negativ, pe care administraţia judeţeană nu doreşte să-l aplice în zona turistică Valea Sebeşului, după cum au precizat unii reprezentanţi ai consiliului, este modul haotic de construire a unităţilor de cazare, precum cel din Arieşeni; foarte multe construcţii care nu se integrează ca aspect cu peisajul montan, vopsite în culori stridente şi fără să respecte un regim standard de înălţime, ordine.

Frumuseţea Văii Sebeşului este evidenţiată tocmai de sălbăticia locului, pădurile întinse de conifere, lacuri, faună şi floră deosebită, linişte şi aer curat.

Consiliul Judeţean Alba are în vedere şi modernizarea drumului judeţean Oaşa – Luncile Prigoanei, precum şi introducerea apei şi a energiei electrice în zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    luni, 28.02.2011 at 19:05

    Se întâmplă lucruri bune pe la Poarta Raiului. Să sperăm că se şi realizează multe dintre planurile actuale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax