Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„RABLA” 2014 continuă până pe 30 septembrie. Trei persoane juridice din ALBA, pe lista dosarelor aprobate într-o nouă etapă

Publicat

rabla Într-o nouă etapă a Programului „Rabla” 2014, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a acceptat 81 de dosare depuse de persoane juridice și instituții publice pentru 196 de autovehicule. Printre persoanele juridice cu dosare acceptate se află şi instituţii publice sau firme din Alba. Programul continuă până în 30 septembrie, dată până la care mai pot fi depuse cereri.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat închiderea unei noi etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014”.

În această etapă, au fost analizate un număr de 179 dosare depuse de persoane juridice si instituții publice. Din acestea, 81 dosare au fost acceptate pentru 196 autovehicule și 98 dosare au fost respinse, transmite AFM.

De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 15 contestații pentru 27 autovehicule.

Pe lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice care au fost acceptate în program apare şi Primăria Ocna Mureş (6.500 lei, un autovehicul), Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba (6.500 lei, un autovehicul) şi o firmă privată, cu 12 autovehicule. AICI puteţi vedea lista.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de vineri, în termen de 5 zile.

Ultima zi de depunere a dosarelor în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național este 30 septembrie 2014.

Până joi, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un număr total de 2.546 dosare.

Prin Programul „Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

În cele șase etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2014” au fost analizate în total 1.807 dosare dintre care 673 de dosare au fost acceptate pentru 2.310 autovehicule şi 1.134 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

– achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;

– achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km;

– achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

sursa: Administrația Fondului pentru Mediu

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax