Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

RABLA 2014: Un singur dealer cu punct de lucru în Alba acceptat în program. Din aprilie se pot depune cereri

Publicat

Din această lună, cei care vor să cumpere autoturisme noi prin Programul Rabla îşi pot casa maşina veche la orice colector autorizat. Condiţia este ca mașina să aibă o vechime de peste opt ani. Programul Rabla 2014 funcţionează pe sistemul „primul venit, primul servit”. Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a publicat lista cu cei 87 de producători şi dealeri de automobile validaţi pentru această sesiune.

În total, au fost depuse 107 dosare pentru validare, 20 dintre acestea fiind respinse de către AFM, până la sfârşitul lunii martie. Dosarele admise au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an.

În ultimii ani, cele mai multe maşini cumpărate prin acest program au fost cele de producţie autohtonă, respectiv Dacia fabricată la Piteşti sau Fordul de la Craiova.

Distribuţia tichetelor din Programul Rabla 2014 nu se mai face anul acesta pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare judeţ, ci în funcţie de cerere. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto, pe măsură ce solicitanții se înscriu.

Pentru RABLA 2014, autorităţile au alocat 20.000 de tichete – 17.000 pentru persoane fizice şi 3000 pentru companii şi instituţii publice. Bugetul total alocat este de 140 de milioane de lei, valoarea fiecărui tichet fiind de 6500 de lei, la care se adaugă câte un eco-bonus în valoare de 500 lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici:

a) la achiziţionarea unui autovehicul nou încadrat în norma de poluare Euro 6;

b) la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km;

c) la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Prin programul Rabla, românii au cumpărat, în 2013, 13.400 de autoturisme noi, în timp ce 19.900 de mașini mai vechi de zece ani au ajuns la casat, arată datele Administrației Fondului pentru Mediu.

Un singur dealer care are punct de lucru în județul Alba a fost acceptat în program. Vezi AICI   lista producătorilor/ dealerilor acceptat în programul RABLA 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Rau89

    luni, 07.04.2014 at 09:48

    ce site au =)) si un copil de 14 ani face un site mai bun decat alor , lasa de nedorit site lor 😉

  2. Rau89

    luni, 07.04.2014 at 09:50

    Nu va loati DACIA , costa 90% cat un VW ( Dela 8000 euro este un vw up de ex 😉 ) de ce sa iau dacia la pret scump ? cand la acei bani pot loa o masina de lux si germana nu romana de tot rahatu ca romani 😉

  3. gheo

    luni, 07.04.2014 at 12:48

    Guvernul boc a fost cel mai ticalos guvern si eram convins ca asa va ramane in istorie daca nu se inventa guvernul ponta care ne demonstreaza cu fiece zi ca se poate si mai rau,un guvern tamp si mincinos !
    Daca va lasa memoria romanilor nu mai mergeti la vot pt. ca numai rau faceti votand aceeasi si aceeasi nesimtiti ,adica ^^^^^^….
    Nu mergi la vot nu mai au ce fura pt ca ei merg pe zicala “nu poti tu vota cat pot ei fura “

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax