Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RABLA 2015: Programul a început pentru firme şi instituţii publice. Au la dispoziţie 5000 de tichete. Condiţii

Publicat

trafic rutier masini A1 În cadrul Programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice. Din 4 mai, acestea din urmă pot participa la program, având acces la tichete cu valoare nominală de 1500 de euro. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 30 septembrie 2015.

Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituții publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizații profesionale care sunt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Sesiunea de depunere și validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul “Rabla 2015”, care a început la 1 aprilie 2015, s-a încheiat, iar în urma acesteia au fost validați peste 100 de dealeri auto.

Vezi Lista dealeri validati Rabla 2015

Ghidul de finanțare pentru Programul “Rabla 2015” a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015. Vezi integral: Ordin Ghid finantare Rabla 2015

Anul trecut, persoanele juridice au achiziţionat peste 3000 de maşini prin programul de casare. Este vorba despre aproape 1.300 de firme şi administraţii publice, acesta fiind cel mai mare volum de până acum.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul trecut se numără Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul Ministerului de Interne, care a obţinut 429 de tichete, şi Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obţinut 51 de tichete. Acestea au fost folosite pentru achiziţia a 51 de maşini Dacia Duster pentru Republica Moldova.

Pentru firme programul de casare funcţionează precum un ajutor de stat, ce necesită pregătirea unui dosar ce durează mai mult decât în cazul persoanelor fizice.

În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului “Rabla 2015” a fost modificată față de varianta inițială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.

AICI, reguli din ghidul de finanţare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax