Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RADARE de SĂRBĂTORI pe şoselele din judeţul Alba. RECOMANDĂRI pentru şoferi şi măsuri speciale

Publicat

radare În weekend-ul de Crăciun, poliţiştii din judeţul Alba monitorizează traficul rutier cu peste 100 de autospeciale şi 13 aparate radar. Oamenii legii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să respecte regulile de circulaţie şi să respecte colegii de trafic rutier.

Peste 200 de poliţişti ai IPJ Alba vor acţiona, zilnic, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru cetăţenii să petreacă sărbătoarea Crăciunului în condiții de liniște și siguranță. Peste 20 dintre aceştia sunt de la Poliţia Rutieră.

Aceştia vor folosi ­­­­139 de autospeciale și 13 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Amplasarea radarelor în judeţul Alba, în perioada 25-27 decembrie 2015

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

politia autostrazi De asemenea, Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române intensifică monitorizarea  traficului rutier pe autostrăzile din România.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii rutieri acţionează pe autostrăzile din ţară, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, fluidizarea traficului şi salvarea de vieţi.

În activitatea zilnică, poliţiştii folosesc autospecialele Poliţiei Române, inscripţionate şi dotate cu rampe de avertizare optico-acustică, precum şi cu aparatura necesară monitorizării traficului rutier.

De asemenea, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii vor acţiona atât cu radare mobile, montate pe autospeciale, cât şi cu radare tip pistol.

Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale este operaționalizată în cadrul Direcției Rutiere  și are ca prioritate diminuarea riscului rutier pe autostrăzile din România.

Recomandări pentru şoferi

– dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare

– nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă

– fiţi responsabili în trafic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax