Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RADARE “în cascadă” pe DN1 şi DN7, în Alba şi Hunedoara: Peste 130 de şoferi amendaţi de Poliţie, într-o singură zi. Cinci dintre ei au rămas fără permise

Publicat

testare aparate radar la politia rutiera Poliţiştii din Alba au fost, luni, “cu ochii” pe şoferii care nu respectă regulile privind viteza pe drumurile publice. Au fost amplasate radare “în cascadă” pe DN7, între Sebeş şi Simeria, dar oamenii legii au fost prezenţi şi pe DN1, la Miraslău.

Astfel, într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 130 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Poliţia Alba recomandă prudenţă în trafic şi reaminteşte că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere în ţara noastră.

Potrivit IPJ Alba, marţi, 28 februarie, Serviciul Rutier Alba, împreună cu Serviciul Rutier Hunedoara a organizat o acţiune de prevenirea a accidentelor rutiere pe DN 7. În carul acţiunii au fost folosite 4 aparate de măsurare a vitezei ce au fost  amplasate succesiv, pe tronsonul de Sebeş – Simeria. Au fost depistaţi şi sancţionaţi 108 conducători auto care au depășit limita legală de viteză şi au fost reţinute 5 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/ oră a limitei legale de viteză.

Alţi 18 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 23.940 lei.

Tot marţi, poliţiştii rutieri din Aiud au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe DN 1 la kilometrul 414, pe raza localităţii Miraslău, zonă identificată cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

În doar 4 ore, poliţiştii au depistat 34 de conducători auto ce nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia, 27 au circulat cu viteză peste limita legală.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 10.00 lei.

Pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax